Не е важно какво казвате, а как го казвате. Невербалният

...
Не е важно какво казвате, а как го казвате. Невербалният
Коментари Харесай

Отървете се от тези навици от езика на тялото

Не е значимо какво казвате, а по какъв начин го казвате. Невербалният език, постоянно се дефинира от специалистите като по-голям даже от изразните средства.

В тази тенденция има избрани неприятни привички, от които би трябвало да се опитате да се отървете, даже и да е мъчно. Експертите предлагат да не вършиме следните неща:

Нервничете

Това е един неприятен табиет, който в случай че сте придобили може да ви е извънредно мъчно да премахнете. Той издава, че сте нерешителен и нерешителен, което несъмнено ще ви пречи, когато сте в развой на значими бизнес договаряния.

Играете с косата си

Това е неприятен табиет главно на дамите. " Оставете косата си на мира ", поучават експертите. Действието е извънредно разсейващо, когато говорите по значими въпроси. Освен това, навикът може да навреди на косата ви с времето, съгласно експертите от ABC. Още един сложен табиет за " премахване ".

Заемате отбранителна позиция

Много хора кръстосват ръцете си, единствено тъй като не знаят какво да вършат с тях. Това обаче, се приема като защитна позиция и може да сътвори дискомфорт във вашия събеседник. В допълнение навикът ви може да се одобри като симптом, че криете нещо, или пък сте в положение на отбрана.

" Добре е постоянно да държите ръцете си по този начин, че да се виждат до момента в който говорите с някой ", поучава Пати Ууд, специалист по езика на тялото.

Правите странни жестове с ръцете си

Да жестикулирате, или не? Това е въпросът... Някои хора са много сдържани в жестовете си, до момента в който приказват, други ръкомахат много пламенно.

Споерд редица специалисти жестикулирането до момента в който говорите, на процедура ви сближава с аудиторитя. Трябва обаче, да знаете тъкмо какво вършиме, с цел да не изглеждате неуместно. Това са неща, които се упражняват и почистват с времето.

Влачите краката си, до момента в който ходите

Хората обичат да съдят, и то бързо. Те постоянно си мислят, че могат да придобият визия за един човек, даже и единствено от метода по който върви. Затова не си влачете краката до момента в който ходите, с цел да не извършите неприятно първо усещане, което апропо е и най-трайно.

Забравяте да се усмихвате

Както не един път сме споменавали, би трябвало да създавате възприятие, че сте топъл, открит и почтен човек. Това най-лесно се реализира с усмивка.

Изглеждате заплеснат

Няма нищо по-дразнещо от това да говорите на някой, който наподобява, като да не ви обръща внимание. Дори и да следите деликатно какво ви приказва насрещната страна, значимо е да осъществявате очен контакт, да кимате и да показвате реакция на казаното.

Изгърбвате се

Стойте постоянно изправен. Лошите стойки елементарно се получават, само че доста мъчно се трансформират.

Твърде сте неподвижен

Добре е да заемате естествени пози, с цел да не изглеждате прекомерно неподвижен. Последното кара хората да считат, че не сте изключително заинтригувани от това което ви приказват. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР