Не е толкова далеч времето, когато мобилните апарати много напомняха

...
Не е толкова далеч времето, когато мобилните апарати много напомняха
Коментари Харесай

Galaxy S23 - фотография и гейминг от ново измерение

Не е толкоз надалеч времето, когато мобилните апарати доста напомняха на смален модел на стационарните телефони и разполагаха с съвсем толкоз функционалности. Единственото, което ги различаваше, беше опцията за изпращане на известия, а заниманията, които предлагаха, се лимитираха до " змията " и някой различен тетрис. И то на по-високопрофилните модели.

Само за десетилетие те се трансфораха в смарт телефони, с цел да еволюират до мултифункционални устройства, които могат да бъдат по едно и също време цифров офис, органайзер, платформа за развлечение в свободното време, а неотдавна и врата към метавселената.

Доказателство за дългия път, който измина технологията за мобилни телефони през последните две десетилетия, е и фактът, че актуалните модели са доста по-мощни от компютъра, който е управлявал историческата задача Apollo 11. И в случай че това не е задоволително прегледен образец, то помислете за това - през 1985 година най-мощният суперкомпютър в историята на човечеството е CRAY-2 на Министерството на защитата на Съединени американски щати, а актуалните смарт телефони са няколко хиляди пъти по-бързи от него.

Този голям скок в продуктивността и мултифункционалността на актуалните смарт телефони докара до огромни промени в редица промишлености. 

Пример за две такива сфери са фотографията и гейминга.

Смартфонът като основа на любителската снимка

Като приказваме за снимка, развиването на смарт телефоните промени всичко. Според статистика, оповестена от профилираната платформа за биометрични паспортни фотоси Passport-photo.online, през 2022 година 91% от потребителите са употребявали своите мобилни телефони, с цел да вършат фотоси. За съпоставяне, 7% избират цифрови фотоапарати, а 3% таблети. Очаква се процентът на феновете на мобилната снимка да нарасне до 94% през 2026 година



Какво стои в основата на тази наклонност? Отговор може да бъде открит в спецификациите на новата серия Galaxy S23 на Samsung.

Galaxy S23 Ultra разчита на доста усъвършенстван Adaptive Pixel 200MP датчик, който употребява технология за групиране на пиксели, с цел да поддържа няколко равнища на обработка с висока разграничителна дарба. Наведнъж. 

В същото време, от Samsung са помислили и за едно от обичаните занимания на доста консуматори – селфитата. За да се получават по най-хубавия метод, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23 разполагат с бърз автофокус и първата Galaxy Super HDR селфи камера.



Нощната снимка, или функционалностите Nightography, както ги назовават Samsung, също не е проблем, защото южнокорейският производител е интегрирал в новата си серия логаритъм за обработка на сигнала на изображението (ISP), задвижван от изкуствен интелект. Той усъвършенства детайлите на обектите и цветовия звук, като поправя образния звук, който нормално вреди на изображенията при слаба осветеност. А в случай че някой желае да снима Млечния път и да види освен това от мрачевина, може да разчита на настройките Astrophoto в приложението на компанията Expert RAW.

Относно видеоклиповете, новите флагмани на Samsung разполагат с 8K режим на снимане при 30 фрагмента в секунда, а модернизиран изкуствен интелект, фокусиран върху обекта на снимане, проучва всеки подробност в фрагмента.



Мобилните игри преобладават в гейминг промишлеността

Според изследването на data.ai и IDC " Gaming Spotlight 2022 ", мобилните игри бързо завладяват гейминг промишлеността. През 2022 година на тях се пада към 61% от целия пазарен дял, или 136 от общо 222 милиарда $. 

Пандемията, несъмнено, изигра своята роля в катализирането на експоненциалния напредък на тази подкатегория на пазара на видеоигри, само че освен тя е в неговата основа. Просто мобилните телефони към този момент разполагат с по-добри оперативни благоприятни условия от огромна част от персоналните компютри. 

В серията Galaxy S23, да вземем за пример, Samsung си партнира с водещия производител на чипове Qualcomm, с цел да усъвършенства работата на новите си модели с последната версия на процесора Snapdragon - Snapdragon 8 Gen 2 мобилна платформа за Galaxy, който е и най-бързият към началото на февруари, когато се състоя световната премиера на новите устройства.  



Впечатление вършат и подобренията във връзка с графичния процесор, който е с 41% по-бърз в съпоставяне със серията Galaxy S22. Но в последна сметка образното преживяване е в основата на актуалните видеоигри. Водещият представител на серията - Galaxy S23 Ultra, разполага с 6,8-инчов екран с понижени заобления за по-голяма и по-плоска повърхнина, функционалност за контролиране на цветовете и контраста и Vision Booster с три равнища на осветяване за обезвреждане на отблясъците на дневна светлина.



На подобен екран гледането на видео наличие в YouTube е същинско наслаждение. Потребителите, закупили модел от серията Galaxy S23, могат да задействат безграничен достъп към YT Premium за интервал от 4 месеца до 1.04.2024. Благодарение на дългогодишното сполучливо партньорството сред Samsung и Гугъл, най-популярните приложения измежду потребителите като Gmail и Гугъл Maps са усъвършенствани за работа с новите устройства. Например, с Galaxy S23 Ultra комфортно може да си водите бележки по време на видео диалог в Гугъл Meet, както и да споделяте и взаимно да редактирате документи с другите участници.  

И защото никой не обича обстановката, в която тъкмо когато е напът да мине равнището, батерията му пада, Galaxy S23 Ultra има 5000 mAh батерия, на която можете да разчитате в напечени обстановки.



В подтекста на един по-чист свят

Всяко софтуерно развиване обаче върви ръка за ръка с избрани провокации. Това на технологиите, да вземем за пример, докара до внезапното повишаване на количеството на така наречен електронни боклуци, огромна част от които се приписват точно на мобилната промишленост. 

В отговор на тази отрицателна наклонност, устройствата на Samsung разчитат от ден на ден на рециклирани материали. Ако при Galaxy S22 Ultra това важи за 6 от вътрешните съставни елементи, то при Galaxy S23 Ultra те са 12 – както вътрешни, по този начин и външни. 



Сред тези материали попадат рециклиран алуминий, рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса, създадена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат. 

Новата серия на южнокорейския производител е и първата, която предлага Corning Gorilla Glass Victus 2 за нараснала устойчивост при дълготрайна приложимост, проектирана със приблизително 22% рециклирано наличие. 

И най-после, само че не и по значение, всеки смарт телефон Galaxy S23 идва в кутия с нов дизайн, направена от 100% рециклирана хартия

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР