Не е тайна, че кондензът може да причини здравословни проблеми,

...
Не е тайна, че кондензът може да причини здравословни проблеми,
Коментари Харесай

Всички правим тази грешка с прането, а тя е фатална за здравето ни

Не е загадка, че кондензът може да аргументи здравословни проблеми, както и да повреди боята, мазилката и дограмата

Отминаха дните, в които прането се окачваше на открито. 

Един от най-популярните способи сега е потреблението на отопляеми сушилни или общоприети стелажи за сушене. Те са доста по-рентабилни от потреблението на сушилня, макар че могат да лишават много време, с цел да свършат работата си. Но в случай че употребявате стелаж, без значение дали е с отопление или не, би трябвало да извършите нещо, с цел да предотвратите кондензацията, която може да докара до появяването на черна мухъл.

Не е загадка, че кондензът може да аргументи здравословни проблеми, както и да повреди боята, мазилката и дограмата.
Още по-сериозно е, че непрекъснатата влага в пространствата може да бъде удобна среда за размножаване на токсичната черна мухъл stachybotrys chartarum. Ако не се третира, тя ще стартира да подкопава повърхността, върху която се е образувала. От здравна позиция той създава микотоксини, които са директно свързани с дихателни проблеми и доста други.

Единственият сигурен метод за прекъсване на кондензацията е да се в профил цялата влага от помещението, за предпочитане посредством вентилация.
Можете да извършите това, в случай че разполагате с климатик или изсушител, само че като цяло това значи да отворите прозорците и да пуснете студа във вътрешността.

Затова е значимо да държите изпраните си облекла си в стая с отворен прозорец и затворена врата, с цел да осигурите вентилация. По същия метод постоянно би трябвало да отваряте прозореца след прилагане на душ или вана и да го оставяте отворен най-малко 10 минути със затворена врата, с цел да се изхвърли непотребната влага. А когато готвите, използвайте аспиратор, слагайте капаци на тенджерите и отваряйте прозореца или вратата, с цел да изпускате непотребната пара.

Адам Паусън, специалист по недвижими парцели в Safestyle съобщи:
„ Ако домът ви страда от конденз, влага или плесен, най-хубавото, което можете да извършите, е да се опитате да подобрите вентилацията вътре. Опитайте се постоянно да отваряте прозорците, с цел да позволите на въздуха да се движи свободно и да изпуска влажния въздух от жилището. Вентилационните системи, като да вземем за пример аспиратори, също могат да оказват помощ доста за понижаване на конденза в дома ви. “

Други потребни способи за понижаване на влажността в дома ви могат да включват пренасяне на стайни растения в по-малко влажни зони на къщата или цялостното им унищожаване, както и модернизиране на вентилаторите в банята и кухнята, тъй че да са по-ефективни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР