Не е тайна, че интернет браузърът Google Chrome често е

...
Не е тайна, че интернет браузърът Google Chrome често е
Коментари Харесай

Как да проверите какво точно в Google Chrome забавя компютъра ви

Не е загадка, че интернет браузърът Гугъл Chrome постоянно е повода за бавния работен компютър, даже самият компютър да е относително нов, показва Business Insider. 

Ако отоврим няколко таба в Chrome се случва някои от тях елементарно да " изяждат " огромна част от RAM-та ни и по този начин да не остава доста от нея за други неща, които компютърът да прави. Приставките на Chrome може също по този начин да употребяват огромна част от процесора на компютъра (CPU). 

Един метод да проверим дали Chrome е отговорен за забавянето на един в действителност добър компютър е да проверим процесите на компютъра. На Mac компютрите това значи да проверим Activity Monitor. На Windows PCтата - да проверим Task Manager-а. 

Ако виждате, че Chrome черпи много от ресурсите ви като RAM и CPU, може да предприемете ограничения и да видите какви тъкмо табове в него, уеб страници и плъгини предизвикват най-големите забавяния на компютъра ви. 

Това става като в Chrome кликнете върху трите точки горе вдясно, след това на More tools > Task Manager.

Task Manager-ът на Chrome ще ви покаже какво тъкмо употребява RAM-та и CPU на вашия компютър - двете най-големи елементи, които го карат да работи безпроблемно и добре. 

Ако компютърът ви загрява, а перките на вентилатора му се въртят относително бързо, това може да значи, че нещо употребява вашите CPU запаси. Кликнете върху " CPU " таба от горната страна, с цел да се види лист по ред с нещата с най-голяма CPU приложимост. Едно 4K YouTube да вземем за пример употребява доста CPU мощ. Нормалните 1080p HD видеоклипове не употребяват толкоз доста. 

Можете да спрете и пандизите неизползваните табове на Chrome, които ви взимат прекалено много CPU, с " End Task " в дъното на Chrome Task Manager.

Приставките на Chrome също може да ви точат доста CPU. Може да ги спирате по същия метод, както един таб в Chrome. Но също по този начин е и добра концепция да ги прегледате и да спрете или махнете тези от тях, които не употребявате, като отидете на Chrome settings > More Tools > Extensions.

В най-лошия случай някой вирус може да се е конфигурирал в Chrome на компютъра ви и да употребява доста от вашата CPU мощ. В този случай ще би трябвало да употребявате антивирусна стратегия. 

Освен това, в случай че компютърът ви работи прекомерно постепенно, това може да се дължи на табовете на Chrome, които употребяват доста RAM.

RAM-та е " задният джоб " на компютъра ви, в който той държи неща, които сега употребявате налични за последващи път, в който ще ги ползвате. Chrome има неприятната популярност да употребява доста RAM, той държи всичките ви табове и уеб сайтове цялостни с текст, фотоси, видеоклипове и реклами във вашата компютърна RAM.

За да видите лист с процесите в Chrome и да разберете какъв брой RAM употребяват, кликнете на таба " Memory Footprint ". Ще видите кои табове, уеб страници и плъгини употребяват най-вече RAM и след това ще може да решите дали или не можете да пандизите съответните табове или да спрете приставките. Направете го с " End Task " бутона на дъното вдясно на Chrome Task Manager.

Ако пък интензивно употребявате вашите табове на компютъра ви и няма по какъв начин да не го вършиме, евентуално би трябвало да подобрите компютъра си с още RAM или просто да си купите нов компютър с повече RAM от тази на сегашния ви. Освен това може да изберете да употребявате браузъра на операционната ви система вместо Chrome - Microsoft Edge за Windows и Safari на Apple за macOS. Те са по-добре усъвършенствани за вашата операционна система спрямо браузърите на трети страни като Chrome.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР