Не е тайна, че германците произвеждат най-технологично изпипаните и модерни

...
Не е тайна, че германците произвеждат най-технологично изпипаните и модерни
Коментари Харесай

Какви коли си купуват германците: Audi, BMW и Mercedes не са в Топ 5

Не е загадка, че германците създават най-технологично " изпипаните " и съвременни коли в света. Марките Mercedes-Benz, BMW и Audi, са синоним на мощ, качество и авторитет. Но гледайки статистиката за продажбите на нови леки коли в Германия, излиза наяве, че измежду първите пет по продажби за деветмесечието на тази година няма нито един модел на тези реномирани производители. А в Топ-10 има единствено по едно BMW и Mercedes-Benz, само че Audi въобще няма.

Кои са желаните 5 автомобила, които германците най-вече купуват за себе си през 2020-а, а в огромна степен и предходните години?
 Снимка 251682
Източник:

Петото място в нашата ранглиста за най-продаваните нови коли в Германия е заето от фамилния необятен чешки кросоувър Skoda Kodiaq . От януари до септември 2020 година германците са закупили 20 212 нови автомобила Skoda Kodiaq.

Най-евтиният нов кросоувър Skoda Kodiaq в Германия коства от 29 000 евро. За тези пари ти продават автомобил с предно предаване с 1,5-литров бензинов мотор с мощ 150 к.с. и механична шестстепенна скоростна кутия.

Четвърти по продажби е Volkswagen Passat . Тази кола е доста известна в Германия. През първите девет месеца на 2020 година германците са закупили 24 602 такива автомобила. В Германия изключително желано е комбито Volkswagen Passat, което се търси доста повече от седана.

Цената на новия комби модел Volkswagen Passat Variant в Германия стартира от 31 334 евро. Автомобилът е оборудван с предно предаване, ръчна скоростна кутия и 1,5-литров бензинов мотор със 150 конски сили.
 Кои са най-продаваните коли в Европа през 2020 година?
Кои са най-продаваните коли в Европа през 2020 година?

Лидерът не се дава

Почетното трето място е за Ford Focus . Тази кола се продава сносно в Германия. Между януари и септември 2020 година са продадени 26 213 Ford Focus. Както в тази ситуация с Volkswagen Passat, германците са по-склонни да купуват комби Ford Focus.

В най-простата настройка Ford Focus е оборудван с еднолитров бензинов мотор и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Цената за нов Ford Focus в Германия стартира от 20 568 евро.
 Снимка 252233
Източник:

Второто място в ранглиста заема кросоувърът Volkswagen Tiguan . Германците харесват този автомобил, което се удостоверява от статистиката за продажбите. През първите 9 месеца на 2020 година в страната са продадени 29 419 нови кросоувъра от този модел.

Цената на актуализирания Volkswagen Tiguan в Германия стартират от 28 205 евро. За тези пари можете да си купите кросоувър с предно предаване, 1,5-литров бензинов мотор със 130 к.с. и 6-степенна скоростна кутия.

Накрая стигнахме до най-продаваната нова кола в Германия.
 Снимка 449637
Източник:

Първото място предстоящо се заема от Volkswagen Golf . Тази кола е водеща с огромна преднина пред другите. През януари-септември 2020 година са продадени 60 334 автомобила от този модел.

Цената на новия Volkswagen Golf в Германия стартира от 19 881 евро. В базовата си настройка автомобилът е оборудван с предно задвижване, литров бензинов мотор с мощ 90 к.с. и механична петстепенна скоростна кутия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР