Не е тайна, че България има най-стария автомобилен парк в

...
Не е тайна, че България има най-стария автомобилен парк в
Коментари Харесай

Заслужават ли си частите втора употреба?

Не е загадка, че България има най-стария авто парк в Европа, което води и до съществени проблеми. Те са свързани най-много с сигурността на транспортните средства – няма по какъв начин една кола на 20 години да бъде изцяло сигурна, както и с нарасналите разноски за поправки.

Заслужава ли си обаче да се влага в нови елементи, които да бъдат на истинския производител, защото те са много скъпи? В същото време на пазара се продават китайски елементи, чието качество обаче си остава огромна мистерия, а също така множеството от тях нямат даже гаранция.

Кризата, която е обхванала автомобилната промишленост, не визира единствено производството на нови коли. То се забавя точно поради неналичието на съществени съставни елементи, която е подбудена от войната в Украйна и към момента върлуващата пандемия от ковид.

Големите производители страдат и от липса на аварийни елементи, защото доста от тях се създават във външни фабрики, като това в допълнение затруднява логистиката.

Така един от разновидностите пред притежател, който би трябвало незабавно да ремонтира своя автомобил, си остава. За някой може да звучи стряскащо, само че не става дума да отидете в някоя автоморга и да си купите елементи от аварирал автомобил, които да занесете на майстора в сервиза и той да ги сложи на колата ви.

 
Има компании, предлагащи елементи, които са тествани и тествани от експерти, имат явен генезис и цената им отговоря на автопарка у нас. От изгода за клиента е това, че компаниите работят онлайн, освен това непрекъснато, което значи, че нужният подробност може да се поръча през интернет единствено едно кликване, а доставка се реализира на
посочения адрес.
Клиентът имат право да върне частта до 14 дни, в случай че тя не дава отговор на упованията му или не е удовлетворен от нещо друго.
Основното преимущество, несъмнено е цената на детайла. Тя е в пъти по-ниска от тази на оригинала, при който е прекомерно евентуално да има и различен проблем. Тъй като той е за кола, която е слязла от конвейера преди 20-ина години, той просто към този момент не се създава. И в случай че е привършен от складовете на производителя, намирането му като нов става невероятно.
Да вземе да вземем за пример главен подробност като, която постоянно излиза от строя. Тя е нужна за подаване на горивото, което се намира в резервоара, а също така дава отговор и за налягането в горивната система, което също е доста значимо за работоспособността на силовия елемент.
При някои транспортни средства има не една, а няколко горивни помпи. Едната постоянно е в резервоара, като точно тя дава отговор за подаването на гориво, до момента в който втората поддържа налягането в горивната автомагистрала. Основната задача на двете е точно - подаване на несъмнено количество гориво и поддържане на оптимално налягане в цялата система.
За да може да поддържа непрекъснато налягане в горивната система, електрическата помпа се задейства постоянно, когато е включено запалването. В случая от нейната работа зависи и вярното подаване на гориво.

Щом водачът седне зад кормилото и завърти ключа за запалване, помпата незабавно стартира да работи. Съответно, при изключване на мотора помпата също стопира.
Първият признак на развалена горивна помпа е точно рухване на мощността на мотора. Автомобилът престава да реагира на натискане на педала на газта, което демонстрира, че налягането в системата не е задоволително. Помпата може да продължи да работи още даже в това положение, само че тя не обезпечава нужното налягане.
Друг симптом за щета в този значим подробност е повишение на разхода на гориво. Помпата подава повече бензин от нужното, като това може да докара освен до повишен разход, само че и до прегряване на самия мотор.
Освен това се появяват шумове и трептения в самия мотор, което демонстрира, че някои от детайлите в помпата са излезли от строя. Възможни са и проблеми по време на придвижване – като ненадейно ускоряване, без лидерът да е желал това, а повода е подаването на повече гориво от нужното.
Последният симптом, че бензиновата помпа е отпътувала, е сложното пускане на мотора. Това е последният етап и той изисква бързо решение на казуса. В случая при запалване на мотора се постанова чести и повече на брой завъртания на стартера. Ако помпата не работи, тя не изпраща гориво към мотора и надлежно той не
може да стартира работа.

Защо обаче даваме този образец? Ами тъй като бензиновата помпа, изключително при по-новите коли е много скъпа. Съответно, при щета тя би трябвало да бъде поръчана, доставката най-вероятно ще отнеме известно време (средно към 2 седмици) и тя също няма да бъде безвъзмездна.
На потребителя му остават два вид – китайско менте или втора ръка. При втория с изключение на по интернет, той може да посети магазина на в Кремиковци и да получи на място поръчаната от него бензинова помпа (или друга запаса част). Така на място ще се убеди в качеството на детайла, като може даже да го сложи в автомобила си и да ревизира дали работи. И във всички случаи ще спести пари, освен това значително.

Факт е, че доста водачи са на мнение, че взаимни отстъпки с аварийни елементи и консумативи не трябва да се оправят, в случай че се желае един автомобил да се употребява дълго време без проблеми.
Поставянето на използвана част, когато тя е тествана от експерти и се доставя от потвърдила се компания като Cargo.bg обаче не е компромис, а улеснение и най-много икономисване на пари, които може да бъдат изхарчени за нещо друго, също толкоз потребно.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР