„Не е прецедент завеждането на такива искове от военни пилоти

...
„Не е прецедент завеждането на такива искове от военни пилоти
Коментари Харесай

Вдовицата на подп. Терзиев: Всички военни пилоти не получават парите си за извънреден труд

„ Не е казус завеждането на такива искове от военни водачи против страната. Не мога да отговоря на за какво става по този начин. Това се случва на всички водачи, напуснали системата. Няма различен вид да си вземат възнагражденията. Не е заложено в устава “. Това разяснява в ефира на Нова телевизия Димитрина Попова, вдовицата на подполковник Валентин Терзиев, във връзка на делото, заведено от името на починали водач за положения от него ексклузивен труд.

Става въпрос за близо 70 хиляди лв. отплата за 3 хиляди часа изключителни наряди.

Попова разяснява, че има доста малко готови водачи за защита на въздушното ни пространство и по тази причина се стига до обстановка, в която дават доста изключителни наряди.
свързани новини157706на 25.09.2021
Искът е заведен от името на сина на подп. Терзиев, тъй като " както всички знаят нямаме формален брак ", сподели Димитрина Попова. По думите ѝ тя не е поискала да се омъжат публично точно поради витаещото в обществото мнение, че дамите се женят за водачи поради огромните им заплати, а " той можеше да взема два пъти повече пари в частния бранш ".

" Финансово сме добре. Финансовите средства не са ни проблем. Аз работя. Проблемът е тази огромна празнина ", показа Димитрина и добави, че през последните месеци страда от бодърствуване.

По думите ѝ версията на МО за случая, при който почина подп. Терзиев, е " неубедителна " и истината не е излязла нескрито.

" Знам какво е загуба на пространствена ориентировка. Когато си в по този начин, ти не можеш да споделяш, а той е комуникирал. Сигурна съм, че това не е повода за злополуката ", сподели Попова.

Тя още веднъж попита какво е правил подп. Терзиева на тази височина, откакто е трябвало стрелбите да са на 4000 метра, според заповедта на командира на Военновъздушни сили.

" Защо се съгласяваме на тези учения, откакто не сме готови? ", попита още Попова и показа, че съгласно нея виновност за случая има управлението.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР