Не е прецедент, грипът е сериозна инфекция, която не бива

...
Не е прецедент, грипът е сериозна инфекция, която не бива
Коментари Харесай

Лекар разкри защо не бива да се подценява грипа

Не е казус, грипът е сериозна зараза, която не трябва да бъде подценявана. Грипът може да докара да затруднения, те може да са от самия грип или бактериални инфекции. Не мисля, че казусът с 6-годишното дете е изключение, такива случаи постоянно е имало. Това съобщи доктор Трифон Вълков, който е доктор от Инфекциозна болница в София. Той разяснява случая с детето, което беше превозено със " Спартан " от Бургас поради затруднения след прекарана скарлантина, а след това и грип. 

Тази грипна зараза не протича по-тежко на фона на останалите, счита медикът. Според него в софийските лечебни заведения и изключително " Пирогов ", които и на тях са им помагали, във връзка с подготовка и съоръжение, остава едно от местата, където може да се окаже съответна помощ. 

" Понякога хората остават с усещане, че когато влязат в болница с зараза, нещата би трябвало да тръгнат. Това не е функционалност на медикаментите. Ако се стартира прекомерно късно с противовирусни препарати, те може да не работят. А антибиотиците не работят на грипния вирус, а единствено когато има бактериална зараза ", сподели още доктор Вълков. Понякога имунната система, активирайки се, може да нанесе по-големи провали, добави той.  Според него случаите на хоспитализации понамалели. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР