„Не е препоръчително да се обиждат котки“ на Елена Михалкова

...
„Не е препоръчително да се обиждат котки“ на Елена Михалкова
Коментари Харесай

Не е препоръчително да се обиждат котки

„ Не е целесъобразно да се наскърбяват котки “ на Елена Михалкова е идеалната лятна престъпна история, изпълнена с котешки подвизи и точната доза смразяващи кръвта закононарушения.
Обичате ли котки? А заплетени престъпни истории, които са цялостни с изненадващи обрати и имат непредвиден край? Ако отговорът и на двата въпроса е да, то дебютният за българския пазар разказ на Елена Михалкова „ Не е целесъобразно да се наскърбяват котки “ е тъкмо за вас.
Казват, че котката носи шанс в дома. Но раираното коте, избавено от младата фотографка Светлана, сякаш не е чувало за това. Благообразната, трогателна животинка скоро се трансформира в неблагонадеждния котарак Тихон, чийто разбойнически манталитет въвлича Светлана в поредност злополуки, загадъчни събития, а най-после и в извънредно ликвидиране. И не е единствено това – нарушителят стартира да преследва младото момиче, което евентуално знае нещо уличаващо, въпреки единствено да не осъзнава какво.
Посегателствата над живота на Светлана следват едно след друго. Ще съумеят ли младата фотографка и правилният ѝ другар от детинство да разобличат килъра, преди да нанесе нов удар? Какво крият актьорите от една известна театрална натрупа? Кой е забил нож в гърба на техния драматург?
Убиецът е подъл, само че е пропуснал да означи едно: Не е целесъобразно да се наскърбяват котки.
Елена Михалкова е една от най-популярните модерни съветски авторки на престъпни романи. Юрист по обучение и следовател по специалност, нейната писателска кариера стартира напълно инцидентно. Тя основава първата си детективска история като отговор на предизвикването на своя брачен партньор, също следовател, че няма да успее да измисли история, в която той да не познае кой е килърът.
Част от книгите на Елена Михалкова са сполучливо екранизирани в Русия, а броят на феновете ѝ нараства с всеки нов разказ.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР