Не е нужно да сте крайни в диетата и упражненията,

...
Не е нужно да сте крайни в диетата и упражненията,
Коментари Харесай

Харвардски специалист препоръчва 5 топ упражнения за отслабване и предпазване от сърдечно-съдови проблеми

Не е нужно да сте крайни в диетата и упражненията, с цел да се сдобиете с мечтаната форма за лятото и да не ви е позор като се съблечете.

Харвардският професор по медицина И-Мин Лий предлага 5 извършения, които ще ви създадат да изглеждате като холивудска звезда.

Те заздравяват опорно-двигателната система, защищават от сърдечно-съдови проблеми, подтикват мозъка и не на последно място - оказват помощ извънредно доста за отслабването!

1. Плуване - съвършеното аеробно упражнение, когато се практикува регулярно по 30-45 минути. Освен за поддържане на отлична физическа кондиция, плуването усъвършенства настроението, бори напрежението и депресията.

2. Тай-чи - китайското бойно изкуство е медитативно физическо упражнение, което комбинира серия от флуидни придвижвания с фокус върху дълбокото дишане.

3. Силова подготовка - без значение дали ще я вършиме с тежестта на личното си тяло или с спомагателни уреди, оказва помощ за построяването на по-здрави мускули. 7-минутна високоинтензивна интервална подготовка е отлично начало, само че основно е постоянството.

4. Ходене - мощна медицина, защото 30-минутна разходка всеки ден прави чудеса за здравето, раздвижвайки цялото тяло от петите до врата. Ползите за мозъка и психологичното здраве също са осезаеми, като предварителна защита или облекчение на признаците на меланхолия. Започнете с 10-15 минути на ден, след което увеличете преходите на 30-60 минути.

5. Упражнения на Кегел - за стягане и възстановяване на еластичността и контрола на мускулите на тазовото дъно, които се намират наоколо до пикочния мехур, половите органи и червата. За най-хубави резултати ги правете 4-5 пъти на ден./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР