Не е нужно да гледаме статистиката колко често използваме смартфоните

...
Не е нужно да гледаме статистиката колко често използваме смартфоните
Коментари Харесай

Какво се случва, ако ползвате смартфона си прекалено често

Не е нужно да гледаме статистиката какъв брой постоянно използваме смарт телефоните си. Достатъчно е да се огледаме в близост – на всички места виждаме хора, вперили взор в телефоните си, ревизират вести, пишат известия, споделят постове и чакат лайкове и мнения в обществените медии. Ето какво се случва с тялото ви, в случай че сте пристрастени към обичаните си устройства:
1. Депресирате се
 Как смарт телефонът въздейства върху съня ни Как смарт телефонът въздейства върху съня ни
Не би трябвало да употребявате съоръжения и да проверявате електронната си поща час-два преди лягане, с цел да не възбудите нервната система...
Ако сте отдадени на телефона си, това непроменяемо се отразява на взаимоотношенията ви с останалите. Проучване на Корейския университет в Сеул изследва младежи с диагноза „ привързаност към телефона “ и при всички се следят високи равнища на меланхолия.
2. Губите сила
Хора, които прекарват доста време на телефона си, имат по-високи равнища на гама-аминобутирова киселина, която е основен „ провинен “ за положения от безпокойствие до унесеност.

3. Сънят ви не е пълностоен
Ако ви се случва да се въртите в леглото през нощта, помислете за пристрастеността си към смарт телефона. Колкото по-дълго време му посвещавате, толкоз по-малко пълностоен ще е сънят ви.

4. Зрението ви се утежнява
Електронните устройства излъчват синя светлина. Тя има най-къса дължина на вълната и създава по-голямо количество сила. Окото на индивида не е привикнало да възприема мощния приток на синя светлина, заради което вредите са по-големи, когато излагането на тази светлина става прекомерно постоянно. Преминавайки през роговицата и лещата, преди да стигне до ретината, тя въздейства неподходящо на зрението. Води да сърбеж, зачервяване на очите, замъглено зрение, главоболие.

5. Схваща ви се вратът
 Правите огромна ГРЕШКА, в случай че зареждате телефона в спалнята Правите огромна ГРЕШКА, в случай че зареждате телефона в спалнята
Зареждането на телефон или таблет в спалнята може да докара до напълняване, демонстрира ново проучване, представено от " Дейли мейл ". Светлин...
Не вършиме нищо през целия ден, единствено седите на дивана и „ цъкате “ на телефона. Как очаквате да се чувствате? Сигурно усещате разбиране на врата? Ако непрекъснато сте на телефона, рискувате да изпитвате разбиране на врата и раменете.

6. По-често ще страдате от главоболие
Зависимостта ви от смарт телефона е главоболие, в дословния и в преносния смисъл. Проучване, оповестено в Scientific Reports демонстрира, че хора, които употребяват смарт телефони, страдат 38% повече от главоболие спрямо тези, които нямат такива.

7. Рискувате да се болестите от инфекции
Дори да миете ръцете си по няколко пъти дневно, постоянно има риск да се болестите поради микробите, които се струпват на телефона ви. Ако ползвате постоянно смарт телефона си, почиствайте екрана постоянно.
8. Рискувате да предизвикате злополука
Много хора настояват, че могат да карат умерено, до момента в който приказват по телефона. Със сигурност се лъжат. Докато разговаряте, концентрацията в пътя ви понижава и вероятността да предизвикате злополука е голяма. Състоянието ви е сходно на приемане на алкохол и понижава мозъчната интензивност в теменните лобове /които управляват шофирането/.
 Много хора НЕ изключват телефоните си в тези обстановки, А ТРЯБВА Много хора НЕ изключват телефоните си в тези обстановки, А ТРЯБВА
Смартфоните не би трябвало да се включват на бензиностанциите или където има предупредителни знаци за това. Например в медицински клиники мо...
9. Страдате от безпокойствие
Телефонът е обвързван с непрекъснато приемане на информация: вести, вести, очакване на отговор на известие, следене на мнения и лайкове на постове. Всичко това разсейва вниманието ви и ви кара да сте в непрекъснато очакване. Забавянето на известия, мнения /или отрицателни такива/ води до положения на стрес и тревога.
10. Отдалечавате се от действителността
Замислете се кои са най-силните ви безредици и страсти? Ако сте пристрастени към смарт телефона и сте откровени със себе си, отговорът ще бъде: „ Когато получавам вести, лайкове, поощрения на постове, фотоси, мнения в обществените мрежи. “ Това единствено потвърждава какъв брой сте се отдалечили от действителния живот. Оценката и харесванията, които получавате там, не са действителни. Същото важи и за обидите, нехаресванията, игнорирането.

Колкото повече намалите времето, което посвещавате на смарт телефона си, толкоз по-добро ще извършите за себе си: за здравето, спокойствието и прочувствения баланс.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР