Не е нещо нечувано правителство да следи демографската статистика в

...
Не е нещо нечувано правителство да следи демографската статистика в
Коментари Харесай

Слонски бейби бум в Кения, ето как можете да си осиновите животно

Не е нещо нечувано държавно управление да следи демографската статистика в страната си.

Кения обаче прави крачка напред с първото си Национално броене на дивата природа.

Извършено от Кенийския институт за проучване и образование на дивата природа, то служи като база за бъдещи оценки на животинската популация в страната.

Първоначалните резултати от него са извънредно обещаващи. Регистриран е бейби взрив на слонове, като през 2020 година са родени повече от 200 слона, показва T+L.

Властите разказват увеличението на популацията им като "подарък от Коронавирус ". За да отпразнуват „ бейби взрива “ и да продължат уговорката на страната към опазването на дивата природа, Magical Kenya и Кенийската работа за дивата природа проведоха гала по осиновяване и именуване на слонове през 2021 година в народен парк Амбосели.

Африканската фондация за дивата природа е една от първите организации, които алегорично кръстиха един от слоновете в Кения с подаяние от 5000 $, а осиновителите получават постоянни актуализации за това по какъв начин се оправя техният слон в националния парк.

Според Africa News, 20 бебета слончета са "осиновени " от хора по целия свят, а до 9 октомври 2021 година самодейността събира 16.5 милиона кенийски шилинга (около 150 000 долара).

Освен положителните вести за дребните слончета, Националното броене на дивата природа разкрива и други позитивни статистически данни. Общата популация на слонове се е нараснала с 12%, до момента в който популацията на жирафите е повишена с 34 240, което съставлява нарастване от към 49% за три години.

За страдание, преброяването носи и ужасни вести за други популации от диви животни, като да вземем за пример антилопата, самура и планинското бонго, които са изправени пред изгубване. Тези проблеми се утежняват от човешката активност, в това число въвеждането на добитък в региони, нормално населявани от диви животни, както и спорове, които принуждават хората да се заселват и да засаждат култури в местообитания, от които дивата природа се нуждае, с цел да оцелее.

„ Загубата на местообитание посредством развиване на инфраструктурата и смяна в потреблението на земята е най-значителната опасност за слоновете в дълготраен проект “, са изводите от последното броене.

Вие също можете да осиновите слон посредством организации, като Sheldrick Wildlife Trust, против към $40 годишно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР