Не е необходимо да бягате или да спортувате във фитнеса,

...
Не е необходимо да бягате или да спортувате във фитнеса,
Коментари Харесай

Ежедневната разходка намалява риска от ранна смърт

Не е належащо да бягате или да спортувате във фитнеса, с цел да усетите изгодите от физическите извършения - задоволително е да включите една бърза 10-минутна разходка денем, сочи английски разбор, представен от Би Би Си.
Той откри, че в случай че всеки човек прави единствено 11 минути ежедневна физическа интензивност, може да се предотврати един от всеки 10 случая на преждевременна гибел.
Повечето хора обаче не съумяват да създадат минимално препоръчваните 150 минути извършения седмично.
Според откривателите от Университета в Кеймбридж по-добре е да се вършат някакви физически извършения всекидневно, в сравнение с да не се прави нищо.
Националната здравна работа (NHS) предлага всеки да прави 150 минути физическа интензивност, която покачва сърдечния темп всяка седмица, или 75-150 минути енергична интензивност седмично, която ви кара да дишате тежко.
Изследователският екип е разгледал стотици предходни изследвания за изгодите от физическата интензивност и е стигнал до заключението, че даже осъществяването на половината от предложеното количество може да предотврати един от 20 случая на сърдечносъдово заболяване и съвсем един от 30 случая на рак. Това се равнява на 75 минути седмично - или 11 минути дневно - каране на колело, бързо вървене, пешеходен туризъм, танци или игра на тенис.
" Трябва да усещате, че се движите, сърцето ви ще бие по-бързо, само че не е наложително да се задъхвате ", споделя доктор Сорен Браге, началник на проучването.
Според резултатите от проучването, осъществяването на това количество интензивност е задоволително, с цел да се понижи рискът от развиване на сърдечно заболяване и инсулт със 17% и на рак със 7%.
Редовните физически извършения понижават телесните мазнини и кръвното налягане, като в същото време усъвършенстват физическата форма, съня и здравето на сърцето в дълготраен проект.
Ползите от физическите извършения са още по-големи при някои характерни типове рак, като рак на мозъка и лимфните възли, рак на стомаха, левкемия. По-малки са превантивните изгоди при рак на белия дроб, черния дроб, ендометриума, дебелото черво и гърдата.
Не за всеки е елементарно да прави упражненията, предложени от NHS - двама от всеки трима души споделят, че вършат по-малко от 150 минути (2,5 часа) умерени физически извършения, а по-малко от един на всеки 10 съумява да направи повече от 300 минути (пет часа) седмично.
" Ако сте човек, за който концепцията за 150 минути физическа интензивност с умерена активност седмично е малко обезкуражаваща, тогава нашите открития би трябвало да са добра вест ", споделя доктор Брейдж.
" Ако смятате, че 75 минути седмично са постижими, можете да опитате да ги увеличите последователно до цялостния целесъобразен размер ", предлага ученият.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР