Не е много сериозна битката на некоалиционните партньори за поста

...
Не е много сериозна битката на некоалиционните партньори за поста
Коментари Харесай

Константин Мишев: Битката за външен министър е несериозна, погледнете историята

Не е доста сериозна борбата на некоалиционните сътрудници за поста на бъдещия външен министър. Какъв е казусът на ГЕРБ Денков да съставлява дипломацията, откакто министър председател ще е Габриел? Въпросът задава някогашният началник на бюрото на „ Свободна Европа “ в Ню Йорк и консултант на премиера Филип Димитров Константин Мишев. Той е безапелационен, че министър-председателят може да води външната политика и без присъединяване на министъра.

Така да вземем за пример Филип Димитров призна Македония без " леката конница " Стоян Ганев да знае... Външният министър тогава не знаеше също за светкавичното посещаване на югославския министър председател Панич в София. Да не изброявам всичко и други сходни обстановки.
Класически образец в тази посока обаче е визитата на съветника на Никсън - Кисинджър, в Китай и размразяването на връзките на Съединени американски щати с тази страна, без знанието на Държавния секретар (външен министър) Уилиям Роджърс. И в нашата и в международната история има доста сходни образци. Глупаво е поради неизговорени позиции още веднъж да се даде властта в ръцете на Румен Радев, предизвестява Мишев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР