Не е лошо, че Китай говори за Украйна.Това обяви украинският

...
Не е лошо, че Китай говори за Украйна.Това обяви украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Не е лошо, че Китай говори за Украйна

Не е неприятно, че Китай приказва за Украйна.

Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски по адрес на оферти от Пекин " позиционен документ " за преустановяване на войната сред Русия и Украйна. Комунистическата страна приказва за ценене на териториалната целокупност, приканва за договаряния и прекратяване на военните дейности, опълчва се на " едностранните наказания "  и на потреблението на нуклеарни оръжия. 

" Китай стартира да приказва за Украйна и това не е неприятно ", сподели Зеленски. " Струва ми се, че има ценене на нашата териториална целокупност, въпросите на сигурността. Трябва да работим с Китай по тази точка... Нашата задача е да обединим всички, с цел да изолираме един ", добави той.

Зеленски обаче акцентира, че Китай не е представил " мирно споразумение ".

" Само воюващи страни могат да вършат това. Надявам се, че Китай може да взе участие в построяването на един обективен мир. Разчитам, че Китай няма да даде смъртоносно оръжие на Русия ", изтъкна президентът.

Много по-критичен към китайското предложение бе съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

" Всеки " кротичък проект ", който планува единствено " преустановяване на огъня "  и вследствие на това нова линия на разделяне и продължаваща окупация на територията на Украйна, не е за мир, а за заледяване на войната, загуба на Украйна, идващите стадии на съветския геноцид ", написа той в Туитър.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР