Не е ли интересно, че сумистите, които традиционно изглеждат пухкави

...
Не е ли интересно, че сумистите, които традиционно изглеждат пухкави
Коментари Харесай

Защо сумистите не страдат заради наднорменото си тегло


Не е ли забавно, че сумистите, които обичайно наподобяват пухкави и тежки, не страдат от страничните резултати, които наднорменото тегло нормално има?

Нормалната диета на сумист включва към 7000 калории дневно, а тежестта на един играч постоянно може да доближи 180-200 кг.

Истината е, че телата на тези спортисти работят по друг метод от тези на средностатистическия човек и обработват мазнините по друг метод.
 Снимка 413291

При хората, които страдат от наднормено тегло, голяма част от мазнините в тялото им се намира към вътрешните органи, мускули и сухожилия.

При сумистите мазнините се съхраняват непосредствено под кожата и по този метод вътрешните органи и системи са защитени от риск.

Причината за това е постоянният и извънредно натоварен подготвителен режим, който повече от тях съблюдават от напълно дребни. Сумистите се придържат към специфичен график на спане и упражняват по много часове.
 Снимка 413292

Но тайната е най-много в тежките тренировки, в края на които спортистите нормално са тотално изтощени. Говорим за изцяло изтощение на ресурсите на тялото, друго от това, на което се подлагат фитнес фанатиците или боксьорите да вземем за пример.

А когато реши да се пенсионира, всеки сумо играч минава на специфична стъпаловидна диета. Благодарение на нея по здравословен метод вкарва тялото и храненето си в естествени за нетрениращ човек правила.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР