Не е лесно, но това да е оттоворността да си

...
Не е лесно, но това да е оттоворността да си
Коментари Харесай

Кирил Петков за ГЕРБ: Задължително е да направят правителство, това е отговорността на победителя

" Не е елементарно, само че това да е оттоворността да си победител " - с тези думи съпредседателят на " Продължаване смяната " Кирил Петков се обърна към първата политическа мощ на предварителния парламентарен избор и добави, че е " наложително ГЕРБ да образува държавно управление ".

Петков повтори казаното и в изборната нощ - че " отхвърляме да преговаряме с ГЕРБ " - и разказа опциите пред спечелилия - публична коалиция с Движение за права и свободи като " логически съдружен сътрудник " на партията на Бойко Борисов, плюс потребление на " златен пръст " от " Възраждане ".

" При всички тези вероятни комбинации би било безконтролно първата политическа мощ да не образува държавно управление ", счита Петков.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " разгласи, че партията остава " градивна и гласна съпротива ". И повтори, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са вероятни сътрудници, а и партията не е тръгнала да печели непремено избори, а да промени България, което може да отнеме време.

Отхвърли и хипотезата Политическа партия и " Демократична България " в новото 48-о Народно заседание да създадат обща парламентарна група, което би ги трансформирало в първа парламентарна мощ и хипотетично могат да получат първи мандат за сформиране на държавно управление. Обяснението: " Това не е резултатът, на който се надявахме ". (Според предварителните данни Политическа партия и Демократична България имат дружно 72 мандата при 67 на ГЕРБ, само че числата могат да се трансформират при изчисленията след окончателния резултат - б.р.).

В първия ден след изборите Кирил Петков нарежда партията си в политическия набор с думите: " Ако ни сложите сред дясно и ляво, ние сме тъкмо център ".

От " Продължаваме промяната " имат и версия какви са аргументите за по-слабия им избирателен резултат спрямо ноември 2021 година, когато новата групировка завоюва изборите. И първата посочена причина се оказа инфлацията.

" През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана доста безценен, доста хора се разочароваха, те са в дребните обитаеми места и взеха решение да не отидат да гласоподават ", съобщи някогашният министър-председател.

А за новата функционалност на групировката заключи: " Ролята на градивна съпротива е значима за зоркост " - за транспарантното харчене на пари, за публичните поръчки и надзор на дейностите на вероятно, съобщи Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР