Не е лесно да се говори за психичните проблеми. Около

...
Не е лесно да се говори за психичните проблеми. Около
Коментари Харесай

10 звезди, които споделят за проблеми с психичното си здраве

Не е елементарно да се приказва за психологичните проблеми. Около тях витае някаква стигма, която кара обществото да настръхва и да подценява тематиката. Хората, страдащи от такива проблеми, рядко споделят за тях, тъй като не желаят да бъдат заклеймявани или тъй като не имат вяра, че могат да получат помощ.

Но по какъв начин се взема решение проблем, в случай че никой не знае за него? И тук се появяват звездите. Те също водят своите битки, само че вземат решение да споделят за това, с цел да дадат убеденост на всички останали. Представяме ви 10 звезди, които са задоволително смели, с цел да приказват за влошеното си психологично положение.

1. Брад Пит

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on Jan 16, 2020 at 7:20am PST

Известният артист признава, че мрачният му интервал е бил при започване на 90-те години. “Криех се от славата. Лежах на дивана, превръщах се в едно мекотело и в действителност не се харесвах. ” Животът му се трансформира след пътешестване до Мароко. Взима решение да стане от дивана, да вземе живота си в ръце и да следи тамошния обичай. “Сблъсках се с крайната беднотия, с доста заболели деца, които нямат достъп до съответно опазване на здравето. Това ме накара да се осъзная и да се трансформира. ”

2. Лейди Гага

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on Dec 10, 2019 at 12:02pm PST

Трудно е да си представим, че такава енергична и ексцентрична персона като Лейди Гага може да страда от някакво психологично заболяване. Но зад скандалния облик може да се крие извънредно уязвим човек. В своя тирада тя повдигна този значим въпрос и показа, че страда от посттравматично разстройство и дисоциация. “Приемах всички задължения без да се възнамерявам и не се вслушвах във вътрешния си глас. В следствие разбрах, че това е извънредно нездравословно. Започнах да сънувам кошмари, да си напомням случки от предишното си, които бях заровила надълбоко в съзнанието си. Това прерасна във физическа хронична болежка, паник офанзиви, депресивни положения, включващи самоубийствени намерения и мазохистично държание. ”

3. Селена Гомес

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on Jan 9, 2020 at 10:00am PST

Младата певица е ентусиазъм за доста хора. Тя страда от лупус и продължава да се радва на живота, макар че неотдавна мина през бъбречна трансплантация. В свое изявление тя споделя, че постоянно се сблъсква с депресията. “Не е нещо, което усещам, че в миналото ще преодолея. Това е борба, която ще повеждам до края на живота си и го одобрявам, тъй като постоянно ще слагам себе си над всичко друго. ”

4. Кеша

A post shared by Kesha (@iiswhoiis) on Jan 6, 2020 at 2:00pm PST

В едно свое изявление певицата споделя, че е отгледана от майка си, която не се съобразявала със обществените правила. В детството и тийнейджърските си години, Кеша постоянно била унизена поради ексцентричния си външен тип. “Знам по какъв начин злобните мнения могат да срутен нечие самочувствие. Това ми се отразява и до ден сегашен. Чувстваш се като кръгла нула, когато четеш какви ли не нелепости за себе си и то написани от хора, които не познават и парченце от теб. ”

5. Райън Тедър

A post shared by R Y A N T E D D E R (@ryantedder) on Dec 11, 2019 at 11:51pm PST

През 2017 година, вокалистът на OneRepublic взема решение да обясни на почитателите си какво се случва с групата посредством пост във Фейсбук. “Аз трябваше да се сблъскам с физическа, прочувствена и психическа стена. Бях на прага на нервозен срив, одобрявах лекарства, бях трагичен, страдах от опустошителна тревога и всичко това беше резултат от изтощението. Обадих се на мениджъра си и му споделих просто да дръпне щепсела. ” За благополучие на почитателите, групата не се отхвърля от музиката и продължава със своите концерти.

6. Гуинет Полтроу

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on May 12, 2019 at 12:11pm PDT

Актрисата е майка на две деца и разкрива, че е минала през компликации след раждането на сина си. Страдала е от следродилна меланхолия. “Мислех, че това значи, че плачеш по през целия ден и не можеш да се грижиш за детето си. ” Но това се оказа прекомерно дребна част от действителността. “Чувствах се като зомби. Нямах достъп до сърцето си, до страстите си. Не можех да се събера. Беше извънредно. А най-голямата компликация беше да призная, че имам проблем. Но едвам по-късно стартира възобновяване ми. ”

7. Адел

A post shared by Adele (@adele) on Nov 2, 2016 at 4:04pm PDT

Певицата също се е сблъскала със следродилната меланхолия. Но всичко почнало със гибелта на дядо ѝ. “Постоянно ходех на терапия, с цел да не ми минават самоубийствени мисли. ” След раждането на сина ѝ, тя изпада в доста тежко положение. “Не говорех с никого за това. Не желаех въобще да поддържам връзка с никого. ”

8. Ариана Гранде

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on Dec 3, 2019 at 10:15am PST

През 2017 година, на концерт на Ариана Гранде в Манчестър, 22 души умират след бомбен атентат. Певицата го претърпява извънредно тежко и получава признаци на посттравматичен стрес. Тя споделя, че изпитва възприятие на тревога откогато се помни. “Никога не съм обръщала внимание на това, тъй като мислех, че всички хора са като мен. Но след този концерт, положението ми беше извънредно тежко. ”

9. Джъстин Бийбър

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on Jan 3, 2020 at 8:34am PST

През 2016 година артистът афишира в обществените мрежи, че анулира всичките си срещи. Той изяснява, че почитателите му са невероятни, само че след тези събития се усеща извънредно отпаднал, трагичен и пренатоварен от толкоз разнообразни сили. “Искам хората да са щастливи, само че това да не е за моя сметка. След тези срещи се усещам толкоз прочувствено и умствено отпаднал, че изпадам в меланхолия. ”

10. Принцеса Даяна

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Oct 16, 2019 at 8:07pm PDT

През 1995 година, принцесата споделя за депресията си, последвана от булимия, които я спохождат след раждането на принц Уилям. “Събуждаш се заран и не искаш да ставаш от леглото. Чувстваш се неразбираем и заровен надълбоко в себе си. ” Тя се нуждае от помощ, само че вместо това е засипана от рецензии. Всички настояват, че тя е нестабилна и душевен неуравновесена. “Не се харесвах. Срамувах се, че не мога да се оправя с натиска. ”

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР