Не е изненада, но най-накрая е официално - Рене Раст

...
Не е изненада, но най-накрая е официално - Рене Раст
Коментари Харесай

DTM 2022: Abt Sportsline вече с бившия шампион Раст в екипа

Не е изненада, само че най-сетне е публично - Рене Раст ще кара в DTM за Abt Sportsline през 2022 година Това оповестиха от екипа във вторник. Така трикратният първенец ще бъде съотборник на Келвин ван дер Линде, който беше доказан на финала на сезона на Норисринг.

„ Отрано започнахме да насочваме напъните си към привличането на Рене. Знаем мощните му страни по отношение на съперниците му в DTM. Опознахме и го оценихме още по-добре от изявите му във Формула E предишния сезон. Ауди Sport е извънредно признателен, че желанието ни проработи и че можем да влезем в борбата за купата с същински тим фантазия през 2022 година “ - сподели шефът на тима на Abt Томас Бирмайер.

„ Пропуснахме за малко купата на водачите в DTM “ - сподели Ханс-Юрген Абт - „ С тази мощна двойка водачи може да имаме единствено една цел - най-сетне да върнем купата в Кемптен. “

Раст беше доминант в DTM от 2017 до 2020 година, той завоюва три трофеи през тези четири сезона и беше вицешампион един път. С третата си купа в DTM той се изравни с Клаус Лудвиг, до момента в който пред тях е единствено Бернд Шнайдер с повече турнирни - 5 от двамата. С 24 победи реализирани в 76 DTM надпревари Раст е и най-успешният водач на Audi до момента.

Раст с неспокойствие чака да се върне в DTM след една година отмора. "Никога не съм губил интереса си към DTM. Audi искаше да се съсредоточвам напълно върху Формула E през предишния сезон. Присъствах на няколко DTM надпревари през годината и в действителност ми хареса това, което видях. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР