Не е изненада моето напускане на БСП след като партията

...
Не е изненада моето напускане на БСП след като партията
Коментари Харесай

Михаил Миков загатна с половин уста, че може да участва в нов ляв проект

Не е изненада моето овакантяване на Българска социалистическа партия откакто партията от концепция беше овладян от един водач. Не е имало оставка. Това е насмешка с морала, с разбирането за нормалност освен в политика. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков

Става дума за едно огромно разминаване сред хората в и отвън Българска социалистическа партия. Защото концепцията е изчезнала, т.е. партията. Битката с вътрешнопартийни врагове е от доста години, добави той.

Тук не става дума за противоречие с лидера…Не съм спестявал рецензиите. Дълбоко е разрушено моето схващане за Българска социалистическа партия, по какъв начин тя действа идейно и пази нечии ползи. Мен не ме смущава оставането на Нинова и кръга към нея. Не е въпросът с ръководителя, а с членовете на партията. На конгреса единственият въпрос беше по какъв начин да оцелее водача. Това не е партия на идейна основа, а група от хора, които желае да пази някакво статукво. Например Румен Овчаров не ми е приятел, по този начин го чувствам, а имам доста приятели отвън Българска социалистическа партия, аргументира позицията си политикът.

Върви развой на кавга с цели организации на Българска социалистическа партия, избиха се между тях. Давам опция с моето излизане да не притеснявам хората с наличието си. Българска социалистическа партия изгуби моралното право да бъде център на лявото, уточни Миков.

Запитан дали е подготвен да се включи в нов ляв план, някогашният водач на Българска социалистическа партия отклоняваше диалога, като изясни: Аз левите хрумвания си ги имам. Хора като мен имат потребност от обединения, от посланичество на техните ползи. Много се приказва за нова лява партия…Важният въпрос е коя групировка или група от обединения, ще станат изразители на ползите на левите хора. Много хора могат да оглавят една лява групировка, само че тук става дума за хрумвания, за лидерски идеи… Когато видя кои хора са в нея и с какви хрумвания ще реша дали ще вляза в нова лява групировка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР