Не е изненада, че Асен Василев върна мандата, а начинът,

...
Не е изненада, че Асен Василев върна мандата, а начинът,
Коментари Харесай

Панчугов: Простото връщане на мандата е капитулация на ПП

Не е изненада, че Асен Василев върна мандата, а методът, по който го върна. Това съобщи политологът Христо Панчугов в изявление за БГНЕС. Според него някаква сметка без действително гласоподаване не може да оправдае връщането на мандата в тази обстановка.

„ Беше основана политическа стратегия, която да се реализира през идващите шест месеца. Цяла седмица се водеха договаряния, Политическа партия дадоха отговор на ултиматума на Българска социалистическа партия, трябваше този политически дневен ред с новите лица да бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание. Тогава щеше да се види в последна сметка дали има нужната поддръжка и от кое място идва тя “, съобщи Панчугов и добави, че „ елементарното връщане на мандата е капитулация пред опцията да се откри политическо решение “.

Политологът е черноглед, че в границите на този парламент може да се сформира кабинет.

„ Все отново приказваме за едни и същи хора. Не знам какво може да се промени, с цел да се осъществя мандат в границите на това 47 Народно заседание “, сподели той.

„ Вероятно отиваме на избори, огромният въпрос е дали ще се откри причина да се протака ненужно разпускането на Народното събрание или в противен случай ще забележим експедитивно търсене на нова легитимност за един нов парламент “, добави Христо Панчугов.
ТЕМА преди 3 часа 4319 преди 3 часа 2529 преди 5 часа 1536
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР