Не е изключено обсъждането на неутрален статут на Украйна, е

...
Не е изключено обсъждането на неутрален статут на Украйна, е
Коментари Харесай

От администрацията на Зеленски: Не е изключено обсъждането на неутрален статут на Украйна

" Не е изключено разискването на безпристрастен статут на Украйна ", е декларирал заместник-директорът на президентската администрация на Украйна Игор Жовква, в изявление за немската телевизия ARD.

Той подчертал, че " съществени договаряния са вероятни единствено при изискване, че се водят от президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски ".

" Зеленски е подготвен за такава среща. За страдание, съветската страна отхвърля. Международните сътрудници би трябвало да оказват помощ за провеждането на такава среща. Но и среща, и договаряния, както и постигането на някакви съглашения, са вероятни единствено след преустановяване на военните дейности ", споделил Жовква.

По думите му, с цел да се съгласи да разисква безпристрастен статут, Украйна ще изисква твърди гаранции, че " такава обстановка няма да се повтори в никакъв случай ".

Междувременно сходно изказване направиха и от партията на Владимир Зеленски " Слуга на народа ". В него се споделя, че е нужен " нов контракт, гарантиращ сигурността на страната ".

Преди дни от " Слуга на народа " разясниха, че " присъединението към НАТО е невероятно през идващите няколко години ".

От партията считат, че е нужен нов интернационален контракт, който да размени меморандума от Будапеща и да подсигурява сигурността на страната от името на " Съединени американски щати, Турция и прилежащите страни " и юридическо признание на украинската държавност.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР