Не е имало сделка между ДПС и ГЕРБ за повишаване

...
Не е имало сделка между ДПС и ГЕРБ за повишаване
Коментари Харесай

Парламентарист от ДПС: Ако избирателите решат, ние ще работим и с ГЕРБ, и с БСП

Не е имало договорка сред Движение за права и свободи и ГЕРБ за повишение на прага на преференцията в Изборния кодекс, съобщи в предаването „ Неделя 150 “ по стратегия „ Хоризонт “ на БНР заместник-председателят на Движението за права и свободи Янко Янков. Той уточни, че не са били подкрепени предложенията на Движение за права и свободи за машинното гласоподаване, уседналостта, използването и на други езици по време на предизборната акция.

„ Тези оферти въобще не бяха подкрепени “, разяснява Янков.

Той назова реакциите, последвали повдигането на прага на преференциите „ неприлично държание “ и уточни, че Движение за права и свободи постоянно е било срещу този метод на потреблението на преференциите.

Според него това е метод за манипулиране на мажоритарния избор.

„ Това е манипулиране на изборните резултати и по тази причина постоянно сме били срещу преференциите “, разяснява заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Янков сподели, че терзанията на Движението са, че в доста български общини с 9 преференциални гласа даден претендент може да пренареди цялата партийна листа и от последно да отиде на второ място.

Според него това може да наруши структурата на посланичество в общинските препоръки, тъй като „ всяка една партия си възнамерява какъв брой икономисти да има, какъв брой адвокати да има “.

„ Хората, които са на първите места в листите, партиите ги предлагат като експерти, хора с огромен политически опит, които имат доста повече благоприятни условия и качества интензивно да съставляват политиката на партията “, аргументира се заместник-председателят на Движение за права и свободи.

„ В последна сметка политическата партия носи отговорност за политиките, които организира “, сподели още Янко Янков.

Той разяснява, че пришиването на една партия към друга вреди на демокрацията и политическата система, а Движение за права и свободи показва отношение не толкоз към партиите, колкото към политиките, които те организират.

„ Никога априори ние не дефинираме отношението си към една партия. Утре, в случай че се наложи, гласоподавателите в случай че решат, ние още веднъж ще работим с ГЕРБ, ще работим с Българска социалистическа партия – съгласно стратегиите, които са показани “, сподели още Янко Янков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР