Не е имало предупреждение за атаката на Хамас от Египет,

...
Не е имало предупреждение за атаката на Хамас от Египет,
Коментари Харесай

Заместник-посланикът на Израел: Не е имало предупреждение за атаката от Хамас

Не е имало предизвестие за офанзивата на Хамас от Египет, това е подправена вест, уточни пред БТВ заместник-посланикът на Израел у нас Наама Леви.

Вчера новинарското издание Times of Israel заяви, че египетското разузнаване е предизвестило Израел, че се готви " нещо огромно ". 

" Тиражират се доста подправени вести. Нямаше предизвестие от Египет. Ние се концентрираме върху фамилиите на жертвите и службите за сигурност ", разяснява Леви.

По думите й офанзивата на Хамас в Газа е невиждана. Тя посочи, че деца са убивани пред родителите си и хора - убивани в леглата си.

" Няма да си приказваме със зверове, които избиват нашите хора. Фокусирани сме върху това да върнем цивилните хора на наша територия ", акцентира заместник-посланикът на Израел у нас.

Наама Леви уточни, че след музикалния фестивал, който се е провел в непосредственост до офанзивите, са били открити телата на 250 младежи.

" Хиляди млади израелци просто са се радвали на живота. Телата на 250 младежи бяха открити в този регион ", означи Леви. Дипломатът посочи, че в Израел са починали най-малко 900 души, а минимум 2600 са ранените.

Палестинските управляващи оповестяват за 687 убити и над 3700 ранени.

" От събота заран насам в Израел са паднали 3500 ракети от палестинска страна ", посочи Леви.

Заместник-посланикът на Израел благодари на голямата подкрепа. Посолството получава десетки писма, от представители на властта, само че и от жители.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР