Не е имало хакерска атака на системата за ранно предупреждение

...
Не е имало хакерска атака на системата за ранно предупреждение
Коментари Харесай

Шефът на фирмата със сигнала за тревога : Не е имало хакерска атака на системата

Не е имало хакерска офанзива на системата за ранно предизвестие при бедствия BG-ALERT, която разпрати хиляди известия за заплаха на клиентите на един от мобилните оператори в сряда вечерта. Това сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Николай Симеонов - притежател на систематичния интегратор, виновен за изпратените известия.

Всичко беше въпрос на една неточност при многократни продължителни проби. Няма никакви офанзиви към нас, удостовери Симеонов и изясни:

" Системата разполага с подобен вид верификация, само че в развой на тестването ѝ не цялата процедура се е изпълнила от служителя и по тази причина се е стигнало до този случай. "  

Разработването на системата и целия план е траяло 1 година.

" Внедрихме я и я предадохме на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и към този момент започнахме да правим проби неведнъж с всички мобилни оператори. Самите проби тогава са почнали в 12:00 часа и са завършили вечерта ", изясни Николай Симеонов.

Не всички клиенти на мобилния оператор са получили въпросните известия, тъй като е имало канселиране на интервенцията, която е била подхваната с изпращането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР