Не е бедата в лекарите, сестрите, санитарите - а в

...
Не е бедата в лекарите, сестрите, санитарите - а в
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: БСП настоява за безплатни тестове за COVID-19

Не е бедата в лекарите, сестрите, санитарите - а в тяхната липса, в неналичието на визия на страната какво може да се случи в здравната система, което за жалост се случи. Сега непрекъснато приказваме за здравната рецесия. А тя води след себе си икономическа, психическа, културна, рецесия.
Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов във връзка здравната рецесия, провокирана от COVID-19 и невъзможността на ръководещите да се оправят с преодоляването на нейните аспекти.

Проф. Михайлов напомни, че от левицата са упорствали да се срещнат със здравния министър през вчерашния ден, с цел да приказват с него за настоящите проблеми в Народното събрание. По думите му обаче ръководещото болшинство е употребило серия от процедурни хватки, с цел да избегнае тази среща. „ Днес тихомълком, ненадейно го извикаха по процедура, по която той бързо минава в Народното събрание – споделя информация и си отива без да дава отговор на въпроси “, изясни проф. Михайлов.

„ Ние направихме нашите оферти, те са съществени. От март нищо не се е трансформирало – системата трябваше да се пренастрои. Ние чакахме тази рецесия през есента, никой не се е надявал, че втората вълна ще ни подмине “, акцентира още той.

Проф. Михайлов обърна внимание, че България изостава от всички балкански страни по тестване, а още по-големият проблем проблем по думите му е неналичието на безвъзмездни тествания на българските жители, за която от Българска социалистическа партия ще упорстват.

„ Второто ни предложение касае най-ранимата част на казуса – има голям брой инфектирани лекари, сестри, санитари. Трябва да бъдат направени лечебни заведения, които да се занимават единствено с лечение на COVID-19 “, уточни депутатът.

По думите му е належащо да се сътвори и национална акция от страната по всички медии, където могат да бъдат забелязани всички пояснения за инфекцията. По думите му неналичието на такава акция основава условия за изкупуване на медикаменти и тяхната неналичието в аптечната мрежа.

Професорът обърна внимание, че е нужно да се направи и сериозна мрежа от доброволци, да се употребява ресурсът на БЧК.

Проф. Михайлов подчертава още, че и сега на процедура няма функционираща институция, която да поема отговорност за рецесията към COVID-19 и че от левицата упорстват да бъде основана държавна такава.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР