Не чух министърът на вътрешните работи да се е извинил,

...
Не чух министърът на вътрешните работи да се е извинил,
Коментари Харесай

Иван Гешев с първи коментар след взрива: Не ме е страх. Други хора трябва да ги е страх


Не чух министърът на вътрешните работи да се е извинил, че споделя, че има обвинени за този атентат, съобщи Иван Гешев

Главният прокурор е бил без фамилията си в автомобила, пред който в понеделник избухна гърмеж. Това удостовери Иван Гешев в изявление от Ню Йорк за Българска национална телевизия като съобщи, че в колата е бил със чиновници от НСО.

„ Въпросът е обикновено ли е до кола на основен прокурор на страна от Европейски Съюз да има гърмеж и в кои години се връщаме “, съобщи Гешев.

Той отдава разминаванията в говоренето по тематиката на тълкования на негови известия, с които неофициално е дал отговор на публицисти, че е добре и се тормози за децата си.

„ След това започнаха импровизации в медиите, което наложи да напиша, че няма да върша публични изказвания по случая, само че в този момент се постанова. Вероятно в цялата обстановка не е съобразил изявлението си господин Сарафов, само че аз не схващам за нещо неприятно да се извиниш за грешката си. Не чух министърът на вътрешните работи да се е извинил, че споделя, че има обвинени за този атентат и гърмеж “, сподели още Гешев.

В петък в Народното събрание служебният вътрешен министър съобщи, че е потърпевш единствено леко фарът на бронирания автомобил, както и че гърмежът няма силата да наруши отбраната на колата, в която се е возил основният прокурор.

„ Аз не мога да отговоря за какво служебният вътрешен министър господин Демерджиев прави някакви изявления. Най-малкото той не е посетил местопроизшествието. На последващо място, съгласно Наказателно-процесуален кодекс той не взе участие в това следствие и няма право да разгласява информация. Разследването се води от следователи от Национална следствена служба. На последващо място неговите лични чиновници устно са декларирали пред следователи от Национална следствена служба, че става въпрос за гърмеж с най-малко 3 килоглама тротилов еквивалент. Така че тези изказвания на министър Демерджиев аз не искам да разясня “, съобщи още основният прокурор.

„ Този израелски специалист, има богато CV и е виждал доста повече гърмежи от министър Демерджиев. Без да го обидя, мога да кажа, че се поверявам на мнението на този човек “.

Гешев изясни, че маршрутът е бил нормален за него.

„ Близо до мястото на гърмежа, на към 10 метра има мост. За страдание в този ден имаше доста придвижване и единствено 2-3 минути откакто продължихме с колата, се разминахме с повече от 10 коли, които се дожеха в посока Самоков. Радвам се, че в този ден не пострадаха български жители. Отдаличнихме се в посока София и НСО ме заведоха в Националата работа за защита. Доколкото разбрах това, че сме се отдаличили е протокол, който съблюдават чиновниците на НСО “, изясни основният прокурор.

Той изясни, че не е коментирал една седмица, тъй като самият той е желал да си направи заключения: „ Това е стратегия, която е съгласувана преди месеци. Така че аз последвам програмата си. В Ню Йорк ще имам срещи. Както знаете до нас има война. След експанзията в Украйна в заплаха е подложен целият либерален свят. Виждате какви са проблемите в България с престъпността и с цел да осигурим успокоение за българските жители би трябвало да развиваме партньорските си взаимоотношения. На последващо място, в случай че наруша програмата, това ще покаже, че ме е боязън. Вярвайте ми, не ме е боязън. Някои други хора би трябвало да ги е боязън “, съобщи още Иван Гешев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР