Не бях гледала по-тягостно интервю от това с бизнесмена Тони

...
Не бях гледала по-тягостно интервю от това с бизнесмена Тони
Коментари Харесай

Люба Кулезич: МВР е разграден двор

Не бях гледала по-тягостно изявление от това с предприемача Тони Златков по БТВ при Хекимян тази заран. Бащата на отвлечения и върнат против солен откуп Адриан се държеше в студиото като човек, който се подчинява на авторитетна молба, на която не може да откаже.
Явно, че появяването му надали е заслуга на редакторките на утринния блок. Напъните на водещия да разчувства аудиторията с бащините страсти дрънчаха на кухо. Информационната стойност на изявлението беше нулева, що се отнася до похитителите, до взаимоотношението на фамилията със службите, до приноса им за връщането на отвлечения. Тони Златков се отнасяше към думите като сапьор към пехотна мина. Не призна размера на откупа, единствено загатна, че четири-пет дни се е занимавал със събирането на парите от другари и сътрудници. Спести всевъзможни детайлности за предаването на пакета с пачките. Не загатна даже къде се е намирал мостът, от който го е хвърлил персонално, самичък. Не заяви по какъв начин тъкмо е протичал пазарлъкът с похитителите. Спомена за разменени есемеси с тях, само че през зъби. А водещият преглътна естествения въпрос къде са били службите, щом не са наблюдавали и не са засекли източника на известията. Всъщност, кулминационната точка на този непосилен диалог беше в благодарността към премиера Борисов.

Целта му очевидно се изчерпваше точно с тази изтръгната благодарност. Това единствено по себе си прозвуча шокиращо. По-шокиращо даже от благодарността на бащата и към бандитите, че не са осакатили или умъртвили сина му. Този несъзнателен знак на тъждество сред министър-председателя и гангстерите от страна на господин Златков е изумителен знак. Той може да бъде прочетен по този начин: никой у нас към този момент не може да отличи положителните от неприятните, страната от тези, които я саботират. Част от същия парадокс е, разказът по какъв начин Бойко Борисов се обадил на Тони Златков късно вечерта след покушението, поканил го в дома си и се оказало, че там заседава щаб от топченгета. Обаче съгласно пострадалия, в Министерство на вътрешните работи имало два други щаба, които заседавали по случая. Е, по какъв начин освен това експертно обилие господин Златков в последна сметка се е отказал от съдействието на всевъзможни топченгета?! Хекимян не си даде напън да попита. Или не му дадоха. Но май в това е разковничето на драмата, че похитителите са на независимост, остават изцяло незнайни на службите и могат скоро да повторят удара си.

Явно в Министерство на вътрешните работи царува цялостен разнобой. Някакви лобита се ритат по кокалчетата и водят война между тях. Премиерът е в шах. И с цел да излезе изсъхнал от личния си кадрови батак в Министерство на вътрешните работи, гази правила и регламенти, пробвайки се да овладее обстановката. И то от своя хол в обкръжението на персонална армия от служители на реда. Ако такава е картинката, която в словесните си страдания господин Златков без да желае очерта, то тя е ужасяваща. И изяснява за какво вътрешният министър Радев наложи медийно ембарго над похищението. Явно, с цел да спре теча на вътрешна информация, която потвърждава, че Министерство на вътрешните работи е разграден двор. Само че тя изтича макар възбраната. И гласи че: има общи черти сред отвличането на Лара, дъщеричката на наркобоса Ивелин Банев Брендо преди четири години и настоящето похищение на Адриан. Че даже сумата на откупа и тогава, и в този момент била съвсем една и съща, към 800 000 лева Че и тогава, и в този момент парите са прибрани по подобен метод. Хвърлени са от високо, а ги е отнесъл уединен моторист. Този път мястото е мостът над автомагистрала „ Тракия” край Ихтиман. Професионалистите, които избавиха момиченцето през 2013-та, знаят кой стои зад похищението й. Но са били безсилни да го осветят. И към този момент са прогонени от Министерство на вътрешните работи като неуместни на лобитата, биещи се за превъзходство в този момент.

А както се твърди, едното е обвързвано с така наречен „ библиотекари” и гравитира към кръга КОЙ, а другото е стимулирано от реваншизма на ексвътрешния министър Цветанов. Те взаимно се омаломощават, Борисов избавя себе си, нарушителите и мозъкът на отвличанията са волни като вятър. Вятър и мъгла е и опитът на премиера да си направи пи ар от целия филм на ужасите, сътворен с негово волно или несъзнателно съучастничество. Съвсем на място е апелът: „ Бог да пази България”!

Автор: Люба Кулезич, източник: Телевизия BIT
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР