Не бива да забравяме, че свещеният ангажимент, който поемаме към

...
Не бива да забравяме, че свещеният ангажимент, който поемаме към
Коментари Харесай

Байдън призова за свещен ангажимент към НАТО по повод 75-ата годишнина на алианса

" Не бива да забравяме, че свещеният ангажимент, който поемаме към нашите съдружници, да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО, укрепва и нашата лична сигурност и дава на Съединени американски щати отбрана, която не наподобява на никоя друга в света ", сподели Байдън в изказване, оповестено по случай 75-годишнината на Организацията на Северноатлантическия контракт.

НАТО " е най-великият боен съюз, който в миналото е съществувал. Това обаче не се случи инцидентно, нито пък беше авансово обезпечено ", съобщи 81-годишният демократ, който ще се бори за нов мандат през ноември. Неговият конкурент ще бъде Доналд Тръмп.

77-годишният републикански магнат провокира суматоха в Европа, когато през февруари заплаши, че страните от НАТО към този момент няма да имат обезпечена отбрана от Русия, в случай че не отделят задоволителен бюджет за защитата си, напомня Агенция Франс Прес. По-късно той настоя, че тези забележки са били метод за " водене на договаряния " и оказване на напън върху европейците.

" Не забравяйте, че всичко това е по-важно за тях, в сравнение с за нас, нас ни дели един океан от някои проблеми ", сподели той неотдавна. " Голям, хубав океан. "

Джо Байдън, от своя страна, се показва като водещ бранител на НАТО и като индивида, оказал помощ за укрепването на алианса с приемането на Финландия и Швеция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР