Не бива да разчитате сляпо на плановете за зареждане вкарани

...
Не бива да разчитате сляпо на плановете за зареждане вкарани
Коментари Харесай

Слабости в планирането на маршрут с електромобил според Auto Motor und Sport

Не бива да разчитате сляпо на проектите за зареждане вкарани в навигацията на електрическия автомобил. Тест на системите от BMW, Mercedes, Renault, Polestar и Tesla от Auto Motor und Sport /AMS/ демонстрира, че при три от тях има недостатъци. Основният проблем на BMW, Renault и Polestar е че не се възнамерява надеждно времето за зареждане. Батериите им постоянно са към момента релативно цялостни, само че са планувани прекалено много спирки за тестовия маршрут от Щутгарт през Мюнхен до Йена.

Освен това не постоянно маршрутът се приближават до високопроизводителните колони, макар че са безвъзмездни и по маршрута. В BMW да вземем за пример от време на време сте принудени да дозареждате батерия, която към момента е цялостна на две трети. Има смисъл да зареждате батерията релативно късно, тъй като тогава тя може да се оправи с по-високи токове на зареждане “, споделят от AMS. Polestar също не пресмята реалистично - навигационната система постоянно предвиждаше оставащ потенциал от 10 % на точката за зареждане, до момента в който към момента е 25 до 30 % при идването.

Заключение – по определеното тестово трасе времето употребявано за развой на зареждане може елементарно да се понижи. Според списанието планирането на зареждането в Renault също не е на нужното равнище. При първата спирка за зареждане времето за път се удължи с един час, тъй като всички колонки бяха заети. Това от една страна, а от друга, не беше определено нито едно от наличните различни места. По маршрута сателитната навигация оферираше станции за зареждане с ниска мощ с дълго време за зареждане, макар че бяха налични и точки за зареждане с висока мощ.

В теста Renault и BMW се оправиха с преценка съответно, а Polestar приемливо. От друга страна, Mercedes и Tesla се показаха добре. При Mercedes прогнозите бяха точни, зарядните устройства нормално бяха добре подбрани и в случай че сте пропуснали точка на зареждане и продължите, системата бързо намираше опция и преизчисляваше.

Tesla също по този начин възнамерява надеждно и реагира гъвкаво на промени в маршрута или при по-висока консумация на сила заради по-бързото шофиране. Въпреки това, Mercedes и Tesla също имат недостатъци - вероятни са единствено няколко самостоятелни настройки, като да вземем за пример минимално равнище на зареждане на батерията при идването.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР