Не бива да прекаляваме с прилагателното евроатлантически, заяви пред бТВ

...
Не бива да прекаляваме с прилагателното евроатлантически, заяви пред бТВ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Да не прекаляваме с прилагателното „евроатлантически“, конституционната реформа е приоритет

Не бива да прекаляваме с прилагателното евроатлантически, съобщи пред бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Не че не е значимо, само че не е опрощение да не се борим за господство на закона “, уточни той, като добави, че „ всевъзможни епитети, които се употребяват в този момент, са напразно “ до момента в който не бъде осъществена конституционната промяна.

Той призна компликациите във действието на управническото болшинство, само че увери, че Демократична България осъзнава тежката отговорност, която е поела.

Според него е значим крайният резултат - какви хора ще бъдат определени в актуализирания Висш съдебен съвет и в антикорупционната комисия, и кой ще бъде новият основен прокурор.

В предаването се включи по телефона и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който подсети поддръжката на ПГ на партията за измененията в конституцията.

Христо Иванов призна тази поддръжка и адмирира работата на конституционната комисия под управлението на Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Борисов подсети също, че преди няколко дни е имало диалог сред него, Христо Иванов и Асен Василев, при който са се споразумели, че няма да се вършат назначения без координиране сред тримата.

Назначаването на нов шеф на „ Пирогов “ обаче не е в съгласие.

Борисов посочи, че ГЕРБ няма партиен интерес да пази уволнения Валентин Димитров, защото поради него е отхвърлен подкрепяният от тази партия проф. Асен Балтов, само че става дума за кардинално противоречие с метода, който е прибавен при кадровата промяна. По думите му, това е жесток акт към лекарите и към всички останали.

Христо Иванов призна, че механизмът за координиране на назначенията не работи, само че изрази оптимизъм, че ще проработи в бъдеще.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР