Не бива да натягаме излишно обстановката. Трябва да оставим разследващите

...
Не бива да натягаме излишно обстановката. Трябва да оставим разследващите
Коментари Харесай

Румен Петков: Не мисля, че правителството ще изкара цял мандат



Не бива да натягаме ненужно ситуацията. Трябва да оставим проверяващите да работят. Изключително брутално ликвидиране. Убиецът е човек, който владее оръжието. Годината стартира зле. Това сподели членът на ИБ на АБВ Румен Петков в ефира на БТВ.

Повод за думите му стана жестокото петорно ликвидиране в Нови Искър.

Петков разяснява и наложеното несъгласие на антикорупционния закон. „ Организирахме полемика по тематиката за антикорупцията. Голяма част от претекстовете за ветото на президента бяха разисквани там. Новата работа съставлява механично събиране на 5 служби, които имат разнопосочни задания. Създаваме независима трета работа за потребление на СРС. Няма да проверява, само че ще подслушва. Това е доста тежко и демонстрира накъде върви страната ни. Всички чиновници в тази работа ще минават инспекция, само че петимата определени ръководители - не. Броят години трудов стаж беше свален и сякаш съставът е подготвен. Първо би трябвало да бъде сезирана венецианската комисия, да се приготвят най-малко три структури, които би трябвало да сезират Конституционен съд, в случай че ветото на президента бъде отхвърлено “, безапелационен в Петков.

„ Не мисля, че държавното управление ще изкара цялостен мандат. Няма политика, има некадърност да се отговори на публичните упования. Нямам подозрения, че задачата на влизането на Симеонов в политиката е лифтът в Банско “, предвижда някогашният вътрешен министър.

Според Румен Петков явно в Българска социалистическа партия има проблем. Той изрази удовлетворение от това, че не е част от опозицията сега.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР