Не бива да има усещането, че едната държава е надвила

...
Не бива да има усещането, че едната държава е надвила
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За да не загубим пари по Плана трябва на месец да договаряме по 1 милиард на месец

" Не бива да има чувството, че едната страна е надделяла другата, изключително с напън от трета ", съобщи пред бТВ някогашният вицепремиер и народен представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев във връзка изказванията, че българското държавно управление се готви да вдигне ветото за договарянията на РСМ с Европейски Съюз, заобикаляйки декларацията на Народно събрание.

" Премиерът не отговори на нито един въпрос, свързани с " Джемкорп ", за сметка на това освети интервенция, обвързвана с освобождението на българските моряци в Мариупол. Това беше разпространение на класифицирана информация ", сподели още той.

" Анализът на нулата е нула. Нищо. Ситуацията е доста неприятна обстановка ", отговори той на въпроса по какъв начин прави оценка свършеното през 100 дни от държавното управление иронизирайки израза на премиера Петков.

" Планът е редакция и 80% е същият, който подготвихме ние, с добавката на извънредно противоречивия план за батериите. Ако това се построи България ще има по-голям потенциал от Съединени американски щати. Ако бях по-невъзпитан щях да кажа, че Планът е лобистки и корупционен, само че аз единствено споделям, че е противоречив ", разяснява Дончев.

" Порите за бизнеса са с най-малко 230 милиона от в началото заложените. Имам мощни съмнения, че огромна част от тях са се трансформирали в заеми ", добави той.

" За да не загубим пари по Плана би трябвало на месец да договаряме по 1 милиард на месец. Ако се организират почтени и транспарантни поръчки не виждам по какъв начин това ще се случи. В сферата на енергетиката са поети задължения за въглищните централи и аз се колебая, че в идващите години следва ускорено съкращаване или затваряне на " Мариците ". Изглежда е стихотворец и ангажимент за извеждане на сдружения от БЕХ, това ще докара до изискуеми суми ", твърди Дончев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР