Не бива да допускаме влошаване на отношенията между християни, а

...
Не бива да допускаме влошаване на отношенията между християни, а
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие папския нунций в България


Не бива да позволяваме утежняване на връзките сред християни, а да се насърчаваме взаимно в отстояването на евангелските полезности и в напъните си да поддържаме вярата у хората.

Това българският патриарх Неофит по време на срещата си с апостолическия нунций в България, Н. В. Пр. монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, оповестиха от пресцентъра на Светия Синод на БПЦ.

Патриарх Неофит одобри папския нунций и и неговия консултант Монсиньор Бодуан Бяжила Муанкембе, във връзка завръщането на монсеньор Пекорари от Рим и отпътуването от България на друга задача на съветника при Нунциатурата монсеньор Муанкембе.

В хода на диалога патриарх Неофит и парстият нунций, установяваха със угриженост отдалечаването от християнската религия, което се следи през днешния ден в редица европейски страни, и се съгласиха, че: „ Европа, това са всички страни членки с техните обичаи и религия и не трябва страните в които господства секуларизма, да постановат своите визии на останалите, които тачат вярата си и обичайните полезности ”. Те показаха паника, че „ Откъсването от християнските корени и здравите основи на християнските обичаи на Европа, неизбежно ще докара до разлюляване на Европейския съюз и устоите на обществото. ”

Като архиепископ на Пуполония, монсеньор Пекорари изрази вяра, че по време на своето председателство в Европейски Съюз българските политици ще отстояват християнските нравствени полезности и обичаи в Европа.

В хода на срещата патриарх Неофит благодари в лицето на своя посетител на Римо-католическата черква за скъпите светини – мощи на светци, които Българската православна черква е получила в отговор на отправени молби.

В израз на особено внимание и почитание, Негово Светейшество папа Франциск е изпратил на Негово Светейшество патриарх Неофит в подарък икона на Пресвета Богородица, която е била персонално негово владеене. Българският патриарх одобри подаръка от ръцете на монсеньор Пекорари с думите: „ Нека Божията Майка ни дава сили да следваме праволинейно Нейния Син и наш Бог Господ Иисус Христос! ” /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР