Не бива да допускаме аматьорщина и посредственост в управлението на

...
Не бива да допускаме аматьорщина и посредственост в управлението на
Коментари Харесай

Тодор Балабанов: Не бива да допускаме аматьорщината във Варна, ще е пагубно!

„ Не бива да позволяваме аматьорщина и незначителност в ръководството на Варна. Тази аматьорщина, която виждаме сега в страната, в случай че се придвижи в града, ще е пагубно за Варна ”. Това съобщи в студиото на Дарик претендентът за общински консултант от ГЕРБ Тодор Балабанов.

В последния Общински съвет имаше представители на 11 политически обединения. Според Балабанов, който два мандата беше ръководител на Общински съвет, картината след неделя няма да бъде по-различна. Според него е значимо да има солидно болшинство, което да може да осъществя политиките и дадените обещания, да може да носи политическа отговорност и да има експертния капацитет да го прави.

Вторият в листата на ГЕРБ дефинира предизборната акция като разнородна и я съпостави с картината в последния Общински съвет, като държание на другите политически субекти.

„ На първо място такива, които водят безмълвна предизборна акция. Вторият вид акция главно стъпва на неистини и крещяща рецензия, без да дава действителни решения на града. Третият вид, какъвто в ГЕРБ се стремим от самото начало да водим, стъпва на обстоятелствата, действителни политики и обещания и срещи с хората ”, посочи Балабанов, който е ръководител на Общинския съвет през последните два мандата.

„ Фактите, които ГЕРБ акцентират във връзка с лицата в листата на ПП-ДБ, намират доказателства в съответните регистри – Търговския, Регистъра на приватизационни покупко-продажби и т. н. Това не са измислени обстоятелства, компромати и жълтини, на които бяхме очевидци от техни представители ”, сподели още той.

Ремонтите в града, почнали през лятото, не са предизборни. Това е една от лъжите, които съперниците на ГЕРБ всеобщо прокарват, съобщи Балабанов. Той посочи, че всички поправки са планувани още в края на 2020 година, а през идната година бе обезпечено финансиране за тях.

Огромна част от ремонтите, които затрудняват доста трафика в града, са свързани с огромния план на ВиК-Варна. Забавянето му и намаляването на обсега на дейностите се дължи на забавянето по време на ръководството на „ Промяната ”, уточни Тодор Балабанов.

Сред персоналните си цели за идващия мандат като общински консултант той слага преди всичко сериозна работа в областта на общинското опазване на здравето. Ще насочи напъните си и към по-тясно съдействие с хората в областта на IT технологиите и по-широка работа с просветителната сфера. Като съществени инфраструктурни планове претендентът на ГЕРБ за общински консултант уточни разширението на бул. ”Цар Освободител ” и създаване на повдигнати кръстовища в краищата на бул. ”Васил Левски ” за облекчение на трафика, изключително през лятото. Ще се работи и за ремонта на Аспарухов мост, за който е нужна и помощ от страната, уточни Тодор Балабанов.

През идващия мандат се планува въвеждане на огромна система за видеонаблюдение, която в действително време ще следи всички точки на сметопочистване, както и инфраструктурните детайли и площадките. Системата ще служи и като предварителна защита против вандализма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР