“Не бихме променяли нито един от данъците. Трябва да се

...
“Не бихме променяли нито един от данъците. Трябва да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не бихме променяли данъците, но ще премахнем данък корупция


“Не бихме променяли нито един от налозите. Трябва да се отстрани налог корупция. Истината е, че със съществуващите данъчни ставки ние имаме вяра, че ще влезем в този % за недостиг ”, съобщи съпредседателят на коалиция " ПП-ДБ " в предаването “120 минути ”.

Той акцентира, че изрично няма да поддържат налог за свръхпечалба.

“Енергийните помощи не идват от бюджета, а от енергийните сдружения. Което значи, че действително помощите не дават недостиг в бюджета. Има преразпределяне от енергийните сдружения към другите и не е проинфлационна мярка ”, изясни Петков.

Той бе безапелационен, че в идващото ръководство " ПП-ДБ " няма да излизат от 3-процентния недостиг. “Миналата година макар всички приказки за огромната страшна зима, завършихме с 2,9% недостиг. Докато държим недостига под 3% рисковете от инфлация поради прекомерно харчене не са там ”, добави Петков.

Според него по този метод бизнесът не може да има бизнес проект и не могат да имат предвидимост. “Една от силите на България е, че имаме ниски налози и те не се трансформират. Това е най-хубавото, с цел да привличаме вложения ”, сподели той.

“Когато ние влязохме в ръководството видяхме, че Национална агенция за приходите основно одитира дребните бизнеси. Ние тогава казахме, че би трябвало да се одитират огромните компании и изключително тези, които имат огромни доходи от страната. Тогава си събрахме ДДС-то ”, безапелационен е Петков.

Каква е позицията на " ПП-ДБ " за Украйна - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР