Не бих нарекъл изборите в Русия някаква особена изненада. Резултатът

...
Не бих нарекъл изборите в Русия някаква особена изненада. Резултатът
Коментари Харесай

`Валерий Тодоров: Властта в Русия придобива все по-авторитарни функции

Не бих нарекъл изборите в Русия някаква особена изненада. Резултатът беше явен „.

Това съобщи пред БНР журналистът и някогашен сътрудник на Националното радио и Българска национална телевизия в Русия Валерий Тодоров.

Според него високият %, с който печели Владимир Путин, се дължи на два фактора:

„ Единият е, че изборите се организираха в границите на 3 дни. Другият е залогът на електронното гласоподаване, което разрешава в прочут смисъл да се приложи по-допустима технология на напън “.

Според предварителните данни – победа с 87%, в действителност е доста висок % и това взема решение въпроса за първия тур – няма да има втори тур на изборите , акцентира Тодоров в предаването „ Преди всички “. Той напомни, че втори тур е имало само на изборите през 1996 година

Властта придобива все по-авторитарни функционалности, а личността на Путин става основна за Русия , изрече мнението си още той:

„ През последните 24 години имаше възходяща наклонност, само че тук към този момент имаме мобилизационен режим, в който руснаците би трябвало да застанат зад своя водач , да му имат вяра категорично, да имат вяра в успеха както и да им наподобява тя. Всичко това са пропагандни тези, които явно доста мощно работят сега на фона на патриотичните настроения, които се подклаждат. Вторият миг – насаждания, разказ, че Русия е една обсадена цитадела, че всички са против нея, целия Западен свят и всички желаят нейната територия и запаси, търсят нейното проваляне “.

Валерий Тодоров не има вяра, че може да се промени ситуацията в обкръжението на Владимир Путин . Това са хора не просто съидейници, а съратници на Путин, изясни той и добави, че е значимо по какъв начин оттук насетне Москва ще се пробва да строи връзките си със Запада .

По думите на журналиста президентските избори в Съединени американски щати също ще имат значимо значение за ориста на войната в Украйна . Според него американското общество е надълбоко разграничено, което оказва въздействие върху метода, по който Съединени американски щати стимулират нуждата от финансиране и поддръжка за Украйна.

Това, което сега се случва, ще има и по-дългосрочен темперамент , за жалост. Ясно е, че на Украйна би трябвало да се оказва помощ, въпросът е по какъв начин по-нататък да се стимулира западната помощ, да се предизвикват военните дейности или да се търсят въпреки всичко благоприятни условия за договаряния, за понижаване на жертвите от тази война “.

Русия ще изчака резултатите от президентските избори, само че ще се опита и да реализира въпреки всичко някакви преимущества на бойното поле , изключително в този момент, когато военната помощ за Украйна закъснява, разяснява Тодоров. Той предвижда, че военните дейности ще се развият в дълбочина .

Според него все още е нереалистично да се счита, че Русия би тръгнала да причислява нови територии . Военният ѝ капацитет не е чак толкоз мощен, с цел да си разрешава последващи фронтове и нови военни дейности , изрече мнението си Валерий Тодоров.

Цялото изявление на Лора Търколева с Валерий Тодоров в предаването „ Преди всички “ чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР