Не бих казала, че имаме проблеми със софтуера за изборите.

...
Не бих казала, че имаме проблеми със софтуера за изборите.
Коментари Харесай

Росица Матева: Не бих казала, че имаме проблеми със софтуера за изборите

Не бих споделила, че имаме проблеми със софтуера за изборите. Той просто трябваше да бъде надграден. За локалните избори ще се гласоподава с три бюлетини. Само в някои общини на Столична община ще се гласоподава с 4, защото ще се избират и кметове на региони. Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

„ Изискванията към изпълнителя са, когато застане гласоподавателят пред машината, да се пресъздават разновидностите и той да избере, като ще има и алтернатива за връщане ", изясни тя.

Във връзка с фиктивните регистрации на адреси преди изборите, Матева съобщи: „ След като се проведат изборите, ние изпращаме описите на ГРАО, с цел да се разбере дали има нарушение на изборните правила. Ако има двойно гласоподаване или друго нарушаване - данните се подават към прокуратурата ".

На въпрос по какъв начин да се понижат грешките в изборните протоколи заместник-председателят и представител на ЦИК. „ ЦИК одобри решение за възнагражденията на СИК, както и настрана да се заплати на членовете, които организират образования. Призоваваме членовете на СИК-ове да се отнесат отговорно с уговорката си, да прочетат деликатно протоколите и да не бързат. Ако данните са правилни, ще предадат по-бързо протокола си и няма да чакат ".

Ще има видеонаблюдение и на тези избори, сподели още Матева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР