Не бих казал, че битката с ковид е спечелена, въпреки

...
Не бих казал, че битката с ковид е спечелена, въпреки
Коментари Харесай

Мутафчийски: Нямаме готовност за справяне с пандемия

Не бих споделил, че борбата с коронавирус е извоювана , макар че доста ми се желае, изобщо не е в предишното. По време на Първата и Втората международна война голяма част от починалите не са починали на бойното поле, а са починали от инфекциозни заболявания, по този начин е било и с испанския грип. Това съобщи в БНТ началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски .

Той предизвести, че страната ни би трябвало да е готова за възникването на нови пандемии, защото ще бъдем подложени на непознати вируси. В ранглиста за готовността на страните в Европа за справяне с пандемия към сегашния миг и за в бъдеще България е на предпоследно място, акцентира Мутафчийски.
 Проф. Радостина Александрова счита, че ще сме готови за нова коронавирус изненада
Проф. Радостина Александрова счита, че ще сме готови за нова коронавирус изненада

Вирусологът предизвести, че разновидността " Омикрон " не би трябвало да бъде подценяван

" Много ме възмущаваше по време на пандемията, когато с подигравка се говореше - ще имунизират гледачи на норки, ами ще ги имунизираме, тъй като норките се оказаха възприемчиви и, когато отиде вирусът в норката, ние не знам по какъв начин може да се промени ", уточни той.

По думите му във ВМА е основан диагностичен блок, долепен   към Инфекциозната клиника. " Създадохме съвършената клиника. Не е нужно да напуща пациентът постройката на болничното заведение, с цел да се направи скенер, рентген, вирусологично проучване, в това число с опция за телемедицина. При някои инфекциозни болести при лекуването не е нужно да минават лекарите персонално ", заяви Венцислав Мутафчийски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР