Не би било полезно сливането на дискусиите за новите собствени

...
Не би било полезно сливането на дискусиите за новите собствени
Коментари Харесай

Асен Василев в Брюксел: Пакетът собствени ресурси в бюджета на ЕС не е балансиран

Не би било потребно сливането на полемиките за новите лични запаси в бюджета на Европейски Съюз и проверката на Многогодишната финансова рамка и финансовата поддръжка за Украйна, сподели през днешния ден министърът на финансите Асен Василев пред участниците в постоянното съвещание на Съвет " Икономически и финансови въпроси " на Европейски Съюз, заяви пресцентърът на министерството на финансите. Той обърна внимание, че до момента в който полемиката по личните запаси ще изисква повече време, то обезпечаването на финансова поддръжка за Украйна е незабавно.

Министър Василев акцентира, че България поддържа Украйна през цялото време и ще продължи да го прави. Призова да се прегледат опциите и законодателната база по отношение на опцията за потребление на замразените активи на съветската централна банка.

По мотив пакета за личните запаси Василев съобщи, че България не го намира за уравновесен и че в него се съдържа единствено един нов запас, този на база на приходите от Механизма за въглеродна промяна на границите. Във връзка с останалите два нови ресурса означи, че България е срещу ресурса на база на Европейската скица за търговия с излъчвания, защото той не се основава на нови доходи и с него само се трансформират сумите на приходите за националните бюджети и за бюджета на Европейски Съюз.

Що се отнася до новия статистически личен запас въз основата на корпоративните облаги българският министър на финансите подчертава, че той води до нови данъчни доходи за страните членки.

Сред акцентите в работата на Съвета бяха и предложенията за промяна на Митническия съюз. С нея се предлага нова визия за банален и засилен Митнически съюз. Тя е значима и по отношение на полемиките по отношение на икономическата сигурност, по-добрия надзор върху веригите на доставки, както и по отношение на контрола на точките на входа и на изхода на Европейски Съюз. Като най-натоварена сухопътна граница на Европейски Съюз България поддържа предлагането, в това число и заради обстоятелството, че със основаването на централизирано пространство на Европейски Съюз за митнически данни ще се улесни администрирането на митниците. България поддържа и основаването митнически орган на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР