Не беше нужно да се опираме на истинско проучване, за

...
Не беше нужно да се опираме на истинско проучване, за
Коментари Харесай

Малките кучета са по-глупави от големите, но не е ясно защо


Не беше нужно да се опираме на същинско изследване, с цел да заявим с избрана доза убеденост, че дребните породи кучета са по-глупави от едрите.

Това надалеч не значи, че са по-малко сладки или любвеобилни, даже в противен случай.

Разликата е, че дребните породи се показват по-слабо в проби, които изискват избрана доза " познание и мисъл ". Ако би трябвало да сме съответни - огромните кучета имат по-добра краткотрайна памет и по-добър себеконтрол от дребосъците, споделят от Futurity.
 Снимка 405484

До това умозаключение са достигнали от университета в Аризона, Съединени американски щати, където са провели опити с над 7000 чистокръвни кучета от общо 74 разнообразни породи.

Предполага се, че разликата във опциите е подбудена най-много от разликата в размера на мозъка, само че не е ясно тъкмо каква е взаимовръзката.
 Снимка 405485

Възможно е огромните породи да печелят от повече невронни връзки или друго подредени неврони. Изпълнителните мозъчни функционалности при тях наподобява са на много по-високо равнище, само че други когнитивни благоприятни условия като схващане на думи, познаване на хора и предмети, научаване на направления и други са почти идентични с тези на дребните кучета.
 Как кучетата виждат света посредством носа си
Как кучетата виждат света посредством носа си

И какво значение има това за нас
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР