"Не беше научен никакъв урок от досегашните COVID вълни". Това

...
"Не беше научен никакъв урок от досегашните COVID вълни". Това
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Истинската COVID епидемия настъпва сега в България

"Не беше теоретичен никакъв урок от досегашните Коронавирус талази ". Това мнение изрече пред БНР доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.

Според него се подценява обстановката и управляващите са бездействали през двете години на Коронавирус пандемията: "Не бяха подхванати нужните ограничения и дейности, с цел да не стигаме до тази национална злополука ".

По думите му същинската Коронавирус зараза настава в този момент в България: "В момента сме в пъти по-тежка обстановка, в сравнение с при започване на рецесията, тъй като икономическите запаси на страната са изчерпани. Това е и повода страната да не афишира цялостен локдаун, тъй като не може да си го разреши - в продължение на две години тя събира доста по-малко налози, тъй като бизнес няма. Държавата още веднъж е длъжна на българските жители ".

Д-р Хасърджиев счита, че аргументите за разделянето на обществото се дължи на невежо водена целенасочена дезинформирана акция от страна на българските институции.

Той посочи, че никой не е потърсим мнението на пациентските организации, с цел да чуе какво мислят за обстановката: "Системата е безпомощна и не е съумяла да изясни на хората и да увеличи доверието им във имунизациите. Няма подобен казус, разказан в международната научна литература, в който за толкоз къс интервал да бъде приложена ваксина на такава голяма маса хора. Това не беше обяснено.... Когато властта е безсилна, се ползват тези рестриктивни ограничения, които още повече не се схващат от хората ", сподели още ръководителят на Националната пациентска организация.

Според него неотложно би трябвало да бъде взето решение от здравните управляващи да се изведат всички действия от лечебните заведения, които могат да се реализират в дома на пациента.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР