„Не беше достатъчно предателството с приемането на протокола и преговорната

...
„Не беше достатъчно предателството с приемането на протокола и преговорната
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие поднови атаките срещу правителството на РСМ и България

„ Не беше задоволително измяната с приемането на протокола и преговорната рамка, в които внесоха двустранните връзки, а в този момент ни приготвят нов документ с нови условия и задания, които страната би трябвало да извърши “, твърди опозиционната партия, предава БГНЕС.

Оттам приканват вицепремиерът по европейски въпроси Боян Маричич и външният министър Буяр Османи „ неотложно да отговорят какво съдържат тези нови документи, какви са новите претенции и условия “.

В публикуваната от ВМРО-ДПМНЕ декларация македонското държавно управление, отпред с Димитър Ковачевски, още веднъж е упрекнато в „ изменничество “ и „ продажба на македонската еднаквост, история, език и просвета “ и се приканва за предварителни парламентарни избори и осъществяване на референдум.

Реакцията на ВМРО-ДПМНЕ е във връзка дадената през вчерашния ден от служебния министър на външните работи на Република България брифинг, по време на който той показа екипа на министерството и целите по време на работата на кабинета.

В отговор на въпрос на БГНЕС по отношение на непосредствените задания във връзка с двустранния разговор с районен съд Македония министър Милков посочи, че следва да се одобри писмен документ, „ който ще дефинира съответните задания пред институциите в България с съответно написани задължения “.

„ В връзките си със Северна Македония ние се намираме на стадий, в който би трябвало да организираме преди всичко координацията на разнообразни институции, за това на нас ни следва приемането на писмен документ, който ще дефинира дилемите на разнообразни институции, организации по повод това какво ще се прави отсега нататък в връзките ни със Северна Македония, тъй че да бъде реализиран един систематичен метод, да бъдат ясно написани задания, отговорности, с цел да се чакат и резултати. Надявам се, че в районен съд Македония също ще протече процедура по консолидация във връзка с това какво ние можем да създадем в положителен смисъл, тъй като, за жалост, даже ние да разполагаме с някакъв консенсус във връзка с Северна Македония, то в нея консенсусът не се вижда доста ясно “, добави Николай Милков.

„ Там има една партия, която е отворена за разговор и друга, която е срещу и считам, че ще бъдем доста по-улеснени в случай че за сътрудник имаме страна, а не партии “, посочи министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР