Не афиширайте в социалните мрежи, ако през идващите празнични дни

...
Не афиширайте в социалните мрежи, ако през идващите празнични дни
Коментари Харесай

МВР: Не афиширайте в социалните мрежи, ако пътувате през празничните дни


Не афиширайте в обществените мрежи, в случай че през идващите празнични дни към Великден ви следва пътешестване и няма да сте в дома си. Това предлагат чиновници на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на кражбите.
"В случай, че отсъствате от вкъщи си, е добре някой непосредствен, родственик или комшия, на който имате доверие, да наглежда парцела ", предложи действен чиновник от отдел "Противодействие на престъпната престъпност " в Столична дирекция на вътрешните работи в ефира на Българска национална телевизия.
Сезонът на кражбите съгласно всеобщото схващане стартира в този момент, тъй като хората оставят през деня, а през лятото и нощем, прозорците на домовете си отворени, с което улесняват крадците, изясни той.
По негови думи домовете ни не постоянно са добре предпазени във времето сред 9:00 и 12:00 часа, когато множеството хора са на работа.
"Освен заран, следим усилване на престъпната интензивност във връзка с обири, в късните часове на денонощието - след 0:00 часа, когато хората спят или напълно отсъстват от домашните си адреси ", добави оперативният служащ.
Той обрисува два типа обири, които правят нарушителите. В единия случай те избират добре изглеждащи порти, които са крепко укрепени, хубава дограма - предпоставки, които приказват за това, че в дома би могло да има полезности.
"Другите, за жалост, са по точна информация. Те вършат изследване. Понякога се случва въпросните причинители дни, седмици, даже месеци да следят по един или различен метод даден адрес ", сподели още той.
Оперативният служащ предложи да не оставяме отворени вратите и прозорците на дома си, когато отсъстваме.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР