Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че

...
Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че
Коментари Харесай

Борисов: Ден през ден откриваме заводи, докато Европа е в рецесия

" Всеки ден, през ден, се откриват фабрики. Затова, макар че Европа е в криза, ние държим над 3% растеж на стопанската система “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който в понеделник дружно с предприемача Кирил Домусчиев преряза лентата на нова мощ на завода му " Биовет “ в Пещера.

В новия цех ще се създават фуражни добавки, ензими, пробиотици и подготвени лекарствени форми за индустриалното отглеждане на животни. В него са вложени 150 млн. евро, две трети от които са заем по европейския капиталов проект, по-познат като " Юнкер ". Споразумението за финансирането на плана на Домусчиев, който е непосредствен до Борисов, бе подписано при започване на 2018 година в София по времето на българското европредседателство в наличието на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Проектът е от огромно публично значение за развиването на Родопския планински район, защото ще обезпечи 200 работни места за висококвалифицирани служащи и експерти като инженери, биолози, химици, отбелязва държавната осведомителна работа в прессъобщението си.

" Не чаках такава голяма мощ да се построи за толкоз малко време. Много високотехнологично е вътре, ще останете впечатлени. За нас е значимо, че дава растеж на стопанската система. Планът " Юнкер” потвърди, че работи и се основават работни места с висока добавена стойност ", сподели Борисов при формалното разкриване на завода, на които участваха и министрите на околната среда Нено Димов, на финансите Владислав Горанов и на стопанската система Емил Караниколов..

" Този цех е високотехнологичен, с положителни хонорари, уповавам се и с времето още по-добри “, означи още министър-председателя. По думите му 40 милиона лв. от инвестицията са за екология, а пречиствателната станция към завода е направена по най-съвременния метод. Еко министърът даже бил направил предварителна ревизия на екосъоръженията, която е посочила, че създаваните артикули по никакъв метод няма да замърсяват околната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР