Ловеч започва изпълнението на реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на

...
Ловеч започва изпълнението на реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на
Коментари Харесай

В Ловеч започва реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа

Ловеч стартира осъществяването на реорганизация на вътрешна водопроводна мрежа на зона "Младост ", оповестяват от общинската администрация. Това е първи стадий от плана:

"Изпълнение на строително-монтажни работи за реорганизация на ВиК мрежа в Община Ловеч ". Финансирането е от Министерството на районното развиване и благоустройството. Първоначално отпуснатата сума е близо 812 хиляди лв., а строителството се чака да продължи до 15 ноември т. година

Зона "Младост " включва: кв. "Младост ", кв. "Кольо Фичето ", ул. "Съйко Съев ", ул. "Стара планина ", както и улица "Рязан ". Поради ремонта водоподаването в кв. "Младост " ще бъде прекъсвано от време на време на 17 август /понеделник/, от 8.00 до 18.00 часа.

Към момента изградеността на водопроводната мрежа в квартал "Младост " е към 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждае от доизграждане на някои места, като общата дължина на водопроводната мрежа ще доближи 11,6 км. За доизграждане са планувани 3,8 км, както и реорганизация на съществуващата мрежа.

Един от основните проблеми с водопроводната мрежа на квартала е високото налягане и неналичието на редуцирането му в зоната, застроена с жилищни блокове. Той ще бъде решен със зонирането на мрежата и слагането на регулатори за съкращаване на налягането, за равнището му да стигне нормативното. В сегашния миг в ж.к. "Младост " няма зониране на водопроводната мрежа, допълват от администрацията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР