НБА глоби Джеймс Хардън със 100 000 долара за „искания за публична търговия“

...
НБА обяви във вторник, че е глобила гарда на Филаделфия
Коментари Харесай

НБА обяви във вторник, че е глобила гарда на Филаделфия 76-ърс Джеймс Хардън със 100 000 долара за това, което лигата нарича "изисквания за публична търговия".

Глобата беше за „публичните коментари на Хардън на 14 и 17 август, показващи, че той няма да изпълнява услугите, изисквани от договора му за играч, освен ако не бъде променен на друг отбор“, се казва в съобщение на лигата.

ФИЛАДЕЛФИЯ, ПЕНСИЛВАНИЯ - 11 МАЙ: Джеймс Хардън №1 от Филаделфия 76-ърс дриблира срещу Бостън Селтикс по време на третата четвърт в шести мач от полуфиналите на Източната конференция в плейофите на НБА 2023 в Wells Fargo Center на 11 май 2023 г. във Филаделфия , Пенсилвания. ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ ПОТРЕБИТЕЛЯ: Потребителят изрично потвърждава и се съгласява, че с изтеглянето и/или използването на тази снимка, Потребителят се съгласява с правилата и условията на Лицензионното споразумение на Getty Images. (Снимка от Tim Nwachukwu/Getty Images) ФИЛАДЕЛФИЯ, ПЕНСИЛВАНИЯ – 11 МАЙ: Джеймс Хардън №1 от Филаделфия 76-ърс дриблира срещу Бостън Селтикс по време на третата четвърт в шести мач от полуфиналите на Източната конференция в плейофите на НБА 2023 в Wells Fargo Center на 11 май 2023 г. във Филаделфия, Пенсилвания . ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ ПОТРЕБИТЕЛЯ: Потребителят изрично потвърждава и се съгласява, че с изтеглянето и/или използването на тази снимка, Потребителят се съгласява с правилата и условията на Лицензионното споразумение на Getty Images. (Снимка от Tim Nwachukwu/Getty Images) Тимъти Нвачукву/Гети изображения

„Разследването на лигата, което включва интервюиране на Хардън, потвърди, че тези коментари се позовават на убеждението на Хардън, че 76ers няма да се съобразят с искането му да бъде раздаден“, се казва в съобщението.

Партньорът на CNN KHOU попита Хардън миналата седмица дали смята, че отношенията му с екипа са непоправими. „Мисля, че да“, каза Хардън на станцията.

„Бях търпелив през цялото лято“, добави най-ценният играч на НБА за 2018 г. „За мен това е просто да се съсредоточа върху това, което мога да контролирам и да се подготвя за този сезон.“

Преди коментара си пред KHOU, Хардън нарече президента на 76ers Дарил Мори „лъжец“ по време на събитие в Китай и каза, че „никога няма да бъде част от организация, от която (Мори) е част“.

Разочарование при излизане от плейофите

Съобщава се, че Хардън е дал да се разбере на 76ers, че иска да бъде разменен този извън сезона след друго разочароващо отпадане от плейофите миналия сезон.

ФИЛАДЕЛФИЯ, ПЕНСИЛВАНИЯ - 10 ФЕВРУАРИ: Старши треньорът Док Ривърс на Филаделфия 76-ърс гледа по време на четвъртата четвърт срещу Ню Йорк Никс в Wells Fargo Center на 10 февруари 2023 г. във Филаделфия, Пенсилвания. ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ ПОТРЕБИТЕЛЯ: Потребителят изрично потвърждава и се съгласява, че с изтеглянето и/или използването на тази снимка, Потребителят се съгласява с правилата и условията на Лицензионното споразумение на Getty Images. ФИЛАДЕЛФИЯ, ПЕНСИЛВАНИЯ - 10 ФЕВРУАРИ: Старши треньорът Док Ривърс на Филаделфия 76-ърс гледа по време на четвъртата четвърт срещу Ню Йорк Никс в Wells Fargo Center на 10 февруари 2023 г. във Филаделфия, Пенсилвания. ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ ПОТРЕБИТЕЛЯ: Потребителят изрично потвърждава и се съгласява, че с изтеглянето и/или използването на тази снимка, Потребителят се съгласява с правилата и условията на Лицензионното споразумение на Getty Images. Тим Нвачукву/Гети изображения

Според многобройни медийни съобщения, включително от Адриан Войнаровски от ESPN, 76ers са прекарали по-голямата част от извън сезона в опит да улеснят желанията на 33-годишния футболист.

Хардън преди това е настоявал да бъде преместен от Хюстън Рокетс и Бруклин Нетс.

През 2021 г. той беше продаден на Нетс, след като каза, че Рокетс „просто не са достатъчно добри“ след неубедително отпадане от плейофа.

Малко повече от година по-късно той беше продаден на 76ers от Нетс, след като се появиха слухове за желанието му да напусне Бруклин.

Бен Морс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР