Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта, която да спре

...
Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта, която да спре
Коментари Харесай

Кунева призова за нова коалиция на справедливостта, движението й има нов лидер

" Назряват условия за огромна коалиция на справедливостта, която да спре застоя, и ДБГ ще е нейното острие ", сподели водачът в оставка на " Движение България на жителите " Меглена Кунева в отчетния си отчет пред Четвъртото национално партийно заседание през днешния ден, представена от Българска телеграфна агенция. Тя приканва към необятно реформаторско болшинство и незабавно нова платформа за партньорства на практична основа, ориентирана към обществото.

ДБГ е съпротива на днешното ръководство, съобщи водачът в оставка. Като значима задача отсега нататък пред Движението тя сложи основаване на почтена политическа среда, само че акцентира, че без екип няма победа. " Най-трудно през годините в работата ми беше неналичието на среда, в която ДБГ да се изяви уместно ", разяснява Меглена Кунева.

" Реформаторският блок сътвори упования у хората, че сме се намерили, вместо това персоналните боричкания, незрялото държание на някои, са измежду аргументите за неуспеха на съюза и коз в ръцете на ГЕРБ да го пренебрегва като сътрудник във властта ", разяснява още тя. А сега по мнението й има " реплика на промени, застой, и отговорността е на мандатоносителя ГЕРБ ".

Димитър Делчев е новият ръководител на ДБГ

С цялостно болшинство при очевидно гласоподаване членовете на ДБГ избраха новият водач на партията - Димитър Делчев. От трибуната пред Четвъртото национално партийно заседание новият ръководител разгласи своето виждане за курса на ДБГ за идващите месеци: Създаване на мощна АнтиГЕРБ коалиция за прекъсване на застоя в страната, която да се приложи, както във връзка с локалните избори и структурите на ДБГ да търсят необятно обединяване срещу модела ГЕРБ, по този начин и във връзка с подготовка за предварителни парламентарни избори, които съгласно Делчев несъмнено предстоят.

Пред медиите Делчев акцентира, че няма подозрение, че " когато патерицата Патриотичен фронт " стане прекомерно къса, ГЕРБ ще провокират нови избори ". По думите му ДБГ тогава би трябвало да бъде подготвена за разбиването на феодалните владения на ГЕРБ, както по места, по този начин и в народен мащаб. " Ще го реализираме посредством необятно обединяване на демократични партии, организации, хора ". Той прикани структурите за мощна готовност и неотложно започване на договаряния с локални сътрудници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР