Назначеният от служебното правителство директор на ВиК – Пловдив Огнян

...
Назначеният от служебното правителство директор на ВиК – Пловдив Огнян
Коментари Харесай

ВиК- Пловдив пусна поръчка с 30% по-висока стойност за ремонти, дава 12 млн. лева за настилки след аварии

Назначеният от служебното държавно управление шеф на ВиК – Пловдив Огнян Кулишев пусна още една многомилионна поръчка на водното сдружение. Предметът й е „ Възстановяване на пътни настилки след премахване на повреди на водоснабдителната и канализационната мрежи на територията на град Пловдив и област Пловдив”, а прогнозната й цената е внушителните 12 млн. лв. за 4 години. Това е с близо 30% по-висока стойност от настоящия контракт, който е със същия предмет и е подписан напролет на 2018 година.

Тогава ВиК – Пловдив подписа контракт с консорциум „ Път-Гарант” с планирана стойност 9 млн. лв.. Увеличенията на цените обаче са предиздвикали водното сдружение да пусне по-висока планирана стойност на дейностите.

В претекстовете е написано, че процедурата се открива за да се обезпечи възобновяване на пътните настилки, които са с нарушена целокупност след премахване на повреди на водоснабдителната и канализационната мрежи на територията на град Пловдив и област Пловдив за 4 години.

Ремонтите са на територията на региона, на която се експлоатира над 4 340 км водопроводна мрежа и над 1000 км канализационна мрежа.

Средногодишното количество възобновена пътна настилка за интервала 2019 - 2021 година е 31 430 кв. м асфалтови настилки общо, 10 640 кв. м различен тип настилки съотносими към предмета на поръчката. На процедура изразходването на средствата ще зависи най-вече от броя и естеството на повредите, които ще се случат в идващите години.

Друг е въпросът дали още веднъж не се бърза още веднъж с тази поръчка, поради промяната на държавното управление и разпределението на министерствата измежду съдружните сътрудници. Преди дни служебният министър Гроздан Караджов смени напълно ВиК – Холдинга и промени структурата му. Очаква се промени да им в шефовете на редица места измежду водните сдружения. Действащият контракт има диапазон за още 4 месеца. Друго, което прави усещане е, че срокът за приемане на предложения е по-малък от месец, като всекидневно за такива поръчки се дава най-малко 30 дни, с цел да може компании да оформят своята документи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР