Назначени са проверки, които трябва да изяснят фактите около трагичния

...
Назначени са проверки, които трябва да изяснят фактите около трагичния
Коментари Харесай

Шефът на здравната комисия: Трагедията във Враца е изолирана...

Назначени са инспекции, които би трябвало да изяснят обстоятелствата към трагичния случай в незабавното поделение на Враца. Това съобщи в „ Лице в лице “ по bTV ръководителят на парламентарната здравна комисия доктор Антон Тонев.

По думите му решенията на здравните управляващи би трябвало да стъпят върху данни.

„ Смея да настоявам, че познавам доста положения, които настъпвайки даже вътре в самата болница, ние не можем да спасим живот и да помогнем макар огромното ни предпочитание. Дали става въпрос за такова положение – следва да разберем. Изнесените данни демонстрират допустима неточност в организацията на незабавното поделение, само че дръзвам да настоявам, че в това поделение този ден са влезнали ужасно доста хора и им е помогнато “, разяснява доктор Тонев.

Той посочи, че от 2017 година у нас работи логаритъм за деяние при незабавни случаи и в случай че той е неверен или повърхностен – сходни обстановки като тази във Враца ще бъдат всекидневие.

„ За мен това е изолирана неточност, следва да разберем дали е поради недобре изпълнена организация. При такива неточности нормално става дума за кадрови недостиг или натовареност на личния състав. Доколкото разбрах, здравната сестра на регистратурата е била с 3-месечен опит “, посочи шефът на парламентарната здравна комисия.

Д-р Тончев посочи, че в случай че един пациент с Коронавирус се вкара по неотложност в поделение, а екипът не е облечен уместно, се рискува работата на отделението за няколко дни. Той посочи обаче, че в логаритъма водещият фактор е запазването на живота на пациента. Според него зеленият документ ще отпадне след няколко месеца, само че не се ангажира с съответен период.

Относно скъпия ток и усложнението на лечебните заведения, доктор Тончев разяснява, че държавното управление към този момент има решение на проблема – ще има отплата за лечебните заведения, която да докара до редукция на техните сметки за месец януари. Максималната помощ ще бъде до 250 лева за мегаватчас. Помощта ще се отнася за всички небитови консуматори, само че не и за общините, тъй като по думите му – „ почнали да играят политически и да стопират тока “.
Свързани вести Шефът на здравната комисия с коментар за гибелта на 43-годишната жена от Враца Трагедията с умрялата жена във Враца: Лекар сигнализира за сериозен проблем с фрагментите Сестрата от Спешното във Враца, където умря жена, със скандално обяснение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР